10.12.2020  |  EL  |  El-materiel

To elvarebiler sprænger 300 km-muren

Nu har to mærker elektriske 1 tons-varebiler med rækkevidde plus 300 kilometer på programmet.

De to nye elvarebiler er Peugeot e-Expert og den kinesiske Maxus eDeliver3. Det skriver Motormagasinet, som har testet de to efter den nye målemetode WLPT.

Peugeot e-Expert

e-Expert elvarebilen er baseret på en PSAs EMP2 platform, der giver mulighed for forskellige drivlinjer, som Peugeot skriver i en pressemeddelelse. Teknologien i e-Expert er udstyret med en 100 procent elektrisk motor med en ydelse på 136 hk og et drejningsmoment på 260 Nm. Tophastigheden er 130 km/t og accelerationen er 0-100 km/t er på 13,1 sekunder.
Salgschef for varebiler hos Peugeot Danmark, Sten Schwaner, ser frem til at kunne introducere den elektriske varebil.

”Rent produktmæssigt har den nogle unikke egenskaber, som blandt andet giver mulighed for at trække en 1.000 kilo trailer. Herudover forventer vi, at den får en rigtig fornuftig TCO (total cost of ownership, red.), både i forhold til e-konkurrenter og konventionelle varebiler. Vi mærker allerede interesse fra kunderne og har allerede modtaget de første bestillinger, så vi glæder os til at kunne vise den frem in real life sidst på året”, siger han.

e-Expert tilbyder som den første Peugeot valget mellem to forskellige rækkevidder (WLTP beregnet): 230 km med et 50 kWh batteri eller 330 km med et 75 kWh batteri. Grundet varmereguleringen af batteriet er det muligt at lynlade e-Expert, så det blot tager 30 minutter at lade batteriet fra 0 til 80 procent. Uanset hvilken batteripakke, der vælges, er pladsen bevaret i både kabine og varerum. Batteriet har en garanti på 8 år eller 160.000 kilometer for 70 procent af ladekapaciteten.

Maxus eDeliver3

e-Deliver 3 findes i to forskellige længder med varerumsvolume på 4,8 og 6,3 kubikmeter, og op til 1.000 kilo nyttelast. Batteripakker på 35 og 52,5 kWt giver god rækkevidde.

Maxus e-Deliver 3 har en klasseledende rækkevidde på op til 344 kilometer (WLTP urban), afhængig af hvilken batteristørrelse og længde du vælger på bilen.

Du kan vælge mellem to køremoduler – normal og øko. Her kan du selv bestemme, hvor økonomisk du ønsker at køre.

-CH

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere