10.12.2021  |  EL  |  Arbejdsredskaber

Emballage til stål- og metalplader er blevet mere bæredygtig

Plastark til at beskytte stål- og metalplader mod skader på vej ud til kunderne, fremstilles nu med en høj andel af genbrugsmateriale.

Sort er det nye grønt – i hvert fald når det handler om de såkaldte kanalplastark, som beskytter stål- og metalplader mod skader på deres vej ud til kunderne.

Kanalplastarkene fra stål- og teknikgrossisten Lemvigh-Müller har skiftet farve fra rød til sort. Forklaringen er, at arkene, som tidligere bestod af 100 pct. nyproduceret plast, nu er fremstillet af 55-65 pct. genbrugsmateriale. Og da genbrugsmaterialet kan have alle tænkelige farver, er eneste mulighed for at opnå et ensartet slutprodukt at farve det sort.

Mindre belastning af miljøet
Resultatet er mindre miljøbelastning, uden at der er gået på kompromis med kanalplastarkenes beskyttende egenskaber, og det er afgørende for Martin Søndergaard, logistikchef hos Lemvigh-Müller.

”Når vi udskifter en traditionel emballage med en bæredygtig, er det en forudsætning, at den beskytter produkterne tilstrækkelig godt. Men vi holder øje med udviklingen og skifter emballage, hvis det er teknisk muligt og økonomisk forsvarligt. Kanalplastarkene er et eksempel på, at det kan lade sig gøre,” siger Martin Søndergaard.

Kanalplastarkene bruges som underlag på de paller, stålpladerne pakkes på, samt som øverste lag og beskytter mod vejr og vind samt mod skader og ridser under transporten. Det er nødvendigt at fremstille arkene i plast, fordi det i modsætning til fx pap ikke opsuger fugt, som kan føre til korrosion på pladerne. Genbrugsmaterialet suppleres dog stadigvæk med ny plast for at sikre tilstrækkelig styrke og kvalitet.

Samtidig med skiftet til plast med højere genbrugsandel er tætheden reduceret lidt. Det betyder, at stål- og teknikgrossisten skærer forbruget af materiale til kanalplastark ned med mere end 12 tons på årsbasis. Dertil kommer en betydelig miljøgevinst i form af 63 pct. reduceret CO2-udledning, 68 pct. reduceret energiforbrug og 79 pct. lavere vandforbrug for genbrugsandelen af plastmaterialet.

-AKJ

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere