26.05.2020  |  VENTILATION  |  Varme og køling

En af de mest energibesparende befugtere på markedet

Indhold fra partner Hvad er dette?

Condair ME er en af de mest hygiejniske og driftssikre adiabatiske befugtere på markedet.

Condair ME er en evaporativ befugter, som monteres i kanalen, hvilket giver en fugtighedsstyring og køling med et lavt energiforbrug. I forhold til andre kanalmonterede befugtere kan en enkelt Condair ME enhed klare opgaver op til 1.200 kg/t, mens den bruger 50-85 % mindre energi. 

Innovativ teknologi

Condair ME har en patenteret, kompakt og selvstændig hydraulikenhed, som kan monteres på det evaporative befugtningsmodul enten inde i AHU’en eller udvendigt på ydervæggen. Med sin innovative teknologi gør Condair ME det muligt at udføre servicearbejde uden AHU-nedetid ved en udvendig montering af hydraulikenheden, mens indvendig montering minimerer installationskravene.

Evaporativ køling

For hvert 1 kg/t vand som Condair ME fordamper, leverer den 0,685k kW evaporativ køling til luftstrømmen, og da en enkelt enhed kan levere op til 1.200 kg/t fugt, kan den yde cirka 822 kW køling i timen, mens den kun forbruger ca. 1 kW elektricitet. Denne køleteknik kan anvendes direkte på frisk luft, som kommer ind i bygningen eller via kølesystemer med indirekte udstødningsluft. Ved at befugte udstødningsluften kan temperaturen reduceres til under den indkommende, friske lufts temperatur.

Condair ME ideel til brug i systemer med fri afkøling, hvor en stor mængde udendørs luft bruges til at køle et indendørs miljø. Ved at fordampe fugten i den indkommende luftstrøm reduceres temperaturen, hvilket udvider systemets kølekapacitet.

Hygiejnisk drift

Condair ME er en af de mest hygiejniske adiabatiske befugtere, der findes på markedet i dag. Ved at befugte i kanalen uden dyser eller forstøvere reducerer det risikoen for at inhalere dråber. Befugteren har også kontrollerende skylle- og afløbscyklusser, der forhindrer at vandet stagnerer i befugteren. Disse cyklusser kan tidsstyres eller aktiveres via valgfrie sensorer, som sikre at skyllene kun udføres, når det er nødvendigt. Dette begrænser mikroorganismer i systemet og bekæmper dannelse af kalkaflejringer. 

Vores adiabatiske luftbefugtere inkluderer derudover hybridbefugteren, Condair DL, og vores højtryksbefugter, Condair HP.

Mere fra Condair A/S

Condair A/S

www.condair.dk

Condair hjælper virksomheder med at få et energioptimeret produktionsmiljø og forbedret indeklima. Produktioner slipper af med tør luft og statisk elektricitet og hospitaler og kontorer sikrer medarbejdernes helbred med den rette luftfugtighed. Vi er verdens førende producent af energivenlige anlæg og systemer inden for evaporativ køling, luftbefugt…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere