30.11.2022  |  EL  |  Energi

En frø i væggen sparer tusindvis af standby-timer

Energikrisen rammer ikke kun de private forbrugere men i lige så høj grad virksomhederne. Kun de færreste har råd til ikke at tænke i energioptimering og -besparelser. Hvordan gør man det, når man samtidig har en virksomhed, der er afhængig af energi til at kunne levere lys til bygninger og strøm til computere og skærme?

De fleste af os ved godt, at der er penge at spare, hvis vi husker at slukke for lyset, og en del virksomheder er over de seneste måneder begyndt at fokusere på, at slukke lyset i kontorbygningen, når sidste mand forlader kontoret. Men bortset fra lyset er det nok de færreste af os, der hidtil har tænkt over, hvor meget strøm en virksomhed egentlig bruger, når medarbejderne er gået hjem. Faktum er, at rigtig mange virksomheder har en lang række ’strømslugere’ stående i form af skærme, dockingstationer og ladere til headsets og mobiler, som ved hjælp af simple installationer kan nedbringe virksomhedernes strømforbrug med tusindvis af kroner.

Intelligent bygningsinstallation
Tyske frogblue tilbyder en løsning, som trådløst forbinder bygningens mange installationer i form af lys, varme, ventilation, rullegitre, alarmsystemer, markiser og vinduer, og dermed gør bygningen både intelligent og energibesparende.

Læs også: Seks tips til energibesparelser på arbejdspladsen

I alt sin enkelthed går løsningen ud på, at man installerer en række ’frogs’, som er navnet på de enheder, der placeres i de eksisterende elinstallationer. De forskellige ’frogs’ sættes op til at tænde og slukke lyset, slukke enheder der ikke er i brug samt styre rullegitre, markiser og vinduer. Via Bluetooth forbindes de trådløst med andre ’frogs’ i installationen og udveksler de forskellige informationer, der dikterer hvilke handlinger, der skal foretages – eksempelvis kører rullegitre ned, når alt lys slukkes.
Løsningen fra frogblue kan anvendes i eksisterende installationer, den er enkel at opsætte, hvilket sikrer, at installationsprisen kan holdes på et minimum og alle ’frogs’ kan tale sammen via Bluetooth.

Spar penge, når medarbejderne har fri
En frogblue løsning kan omdanne bygninger til en ’Smart Building’.  En frogblue løsning kan også sikre virksomheden væsentlige energibesparelser, som ikke alene gavner økonomien men naturligvis også miljøet. Et hurtigt regnestykke viser, at en klassisk bordgruppe bestående af fire hæve/sænke-borde, fire dockingstationer, syv skærme, diverse ladere til headsets og mobiler har et samlet forbrug i standby på 0,05kWh. Antager man, at der på et år er et gennemsnitligt antal standby timer på 7.132, viser regnestykket, at standby prisen per år, med udgangspunkt i en gennemsnitlig pris pr. kWh på 3,5 kroner, udgør 1.248 koner. Isoleret set lyder det måske ikke som den store besparelse, men ganger man beløbet ud på en større kontorbygning med for eksempel 100 bordgrupper, er der tale om en betragtelig besparelse, som opnås, mens medarbejderne holder fri.

- PiB

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere