06.06.2017  |  VENTILATION  |  Indeklima

En revolution indenfor HVAC/R og indeklima

Indhold fra partner Hvad er dette?

I 1973 lancerede FabricAir verdens første tekstilkanal og det blev startskuddet til en helt ny måde at tænke HVAC/R og indeklima.

Konceptet blev udviklet i samarbejde med det daværende Danish Meat Research Institute, som nu hører under Teknologisk Institut, til brug på de danske slagterier. Sådan blev en verdensomspændende succes skabt her i Danmark.

Op gennem 80’erne fik arkitekter og rådgivende ingeniører verden over øjnene op for de mange fordele tekstilkanaler byder på. Konceptet spredte sig hurtigt og i dag leverer FabricAir tekstilkanaler til flere end 90 lande og en lang række forskelligartede projekter indenfor fødevarer, industri, laboratorier, detail, uddannelse, kontorer, messecentre og ikke mindst svømmehaller og sportsarenaer.

Effektiv luftfordeling og høj komfort uden træk og støj

I modsætning til konventionelle metalkanaler, der distribuerer luften punktvis, bliver luften i en tekstilkanal jævnt distribueret gennem hele kanalens længde. Det skaber uovertruffen komfort, uden træk, uden larm og uden kondens. Kanalerne hæmmer bakterievækst og kan vaskes i en vaskemaskine, så systemet er også mere hygiejnisk end konventionelle metalkanaler.

Velegnet til korrosive miljøer

Tekstilkanaler produceres af fibre, der ikke korroderer, og permeabilitet forhindrer effektivt dannelsen af kondens. FabricAir har leveret tekstilkanaler til en lang række små og store svømmehaller og idrætsfaciliteter verden over. Den netop indviede Taastrup Svømmehal har tekstilkanaler, og flere andre idrætsfaciliteter har gennem årene fået gavn af tekstilkanalerne, inkl. Feddet Camping, Greve Svømmehal, SE-Arena & Skøjtehal i Vojens, Ringsted Multihal, og mange flere.

International eksempler

I Ranheim Friidrettshall, Norge, valgte entreprenøren FabricAir tekstilkanaler for at sikre jævn og trækfri luftfordeling, der samtidig så flot ud i hallen, fordi æstetik var vigtigt for bygherren.

Da Chelsea Piers Athletics i Glastonburry, USA skulle renoveres, blev Edwards & Zuck Engineers valgt til opgaven. Opgaven var omfangsrig og inkluderede et sportsanlæg med en overdækket fodboldbane og tennisbaner, en skøjtebane, en svømmehal og træningsfaciliteter. Tagkonstruktionen kunne ikke bære vægten af konventionelle metalkanaler, så glæden var stor, da de opdagede tekstilkanaler. Mere end 500m FabricAir tekstilkanaler blev opsat i den 50.000m2 store arena. Resultatet blev effektiv ventilation og en stor besparelse til entreprenøren.

DaLian Swimming Center åbnede i maj 2013 i anledningen af de 13. Nationale Kinesiske Sportslege. FabricAir leverede 1.500 m tekstilkanaler til køling og opvarmning af de knap 50.000 m2 inkl. to konkurrencehaller, et opvarmningsbassin, samt gangarealerne rundt om svømmehallerne.

I WaterMarc Acquatic Centre i Greensborough, Australien, er tekstilkanalerne tænkt ind fra starten og man brugte farver til at lege med kanalerne i samspil med vandrutchebaner og øvrige designelementer.

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere