11.05.2021  |  EL  |  Energi

En ud af tre danskere mener, energioptimering er irrelevant

For tredje år i træk viser en undersøgelse fra Schneider Electric, at mange danskere ikke finder energibesparelser relevant.

En undersøgelse, der er gennemført én gang årligt siden 2019 af analysebureauet YouGov på vegne af Schneider Electric, viser, at 29 procent af danske boligejere finder muligheden for at spare på energien i privatboligen irrelevant. De seneste tre år har procentdelen ikke flyttet sig til et mere positivt resultat.

Og det er et problem, hvis Danmark skal nå målet om 70 procent reduktion i udledningen af CO2 i 2030, mener Thomas Andersen, Vice President hos Schneider Electric Danmark.

”Det duer simpelthen ikke, at så mange danskere ikke beskæftiger sig med energioptimering i eget hjem. Tiden er løbet fra at forlade sig på, at politikere og virksomheder alene løser problemerne. Den enkelte borger er i høj grad nødt til også at yde en indsats for klimaet”, siger Thomas Andersen.

Han mener derfor, at alle skal forholde sig til klimakrisen og tilføjer, at bygninger står for omkring 40 procent af det samlede energiforbrug i Europa, hvoraf vores private hjem har et enormt potentiale i forhold til at nedbringe CO2-udledningen.

-CH

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere