VENTILATION / Energi

Energi

Sådan kan danske virksomheder energioptimere

Svingende elpriser og nye krav til miljørapportering øger efterspørgslen på energibesparende tiltag hos danske virksomheder. Brian Møller, servicedirektør i ELCON, kommer her med tre gode råd, som fører til miljømæssige og økonomiske fordele.

Energi

Geografisk forskel på midler til grøn omstilling

Der er store forskelle på boligsituationen i land og by. Samtidig er EU på vej med krav om energirenoveringer af de mindst klimavenlige boliger. Derfor lancerer Landdistrikternes Fællesråd, SYNERGI, TEKNIQ Arbejdsgiverne, Tænketanken CEVEA og Dansk El-Forbund en række forslag, der skal sikre bedre, grønnere og sundere boliger i landdistrikterne.

Energi

Nyt grønt elektronik samarbejde

Mentech, er et af landets førende autoriserede elektronikserviceudbyder i Norden. De er et servicested, hvor der kun bliver lavet elektronik af uddannede teknikere. Mentech i Norge og Mobility har indgået et samarbejde, hvor de sammen vil nedbringe CO2-udledningen.

Energi

Grønt lederskab i it-industrien

Den største leverandør af it-infrastruktur i Norden, Atea, har indgået en 10-årig el-indkøbsaftale med Better Energy. Med indkøbet af ny grøn elektricitet kommer Atea nærmere sin ambition om at være klimaneutral inden udgangen af 2030.

Energi

Skæve regler står i vejen for grøn strøm

Ålsrode Smede og Maskinfabrik i Grenaa har fået sat 1400 kvadratmeter solceller op på tagene, men snørklede regler tvinger virksomhedens direktør, Brian Basse, til at slukke for anlæggene, på tidspunkter hvor private forbrugere ellers kunne få glæde af den overskydende, grønne strøm.

Energi

Luftrensningsteknologi er ISO certificeret og gavner bæredygtighed

Der er stor opmærksomhed på bæredygtighed, og GC Healthcare tager som en ansvarlig virksomhed også nye bæredygtige skridt, først og fremmest for at bidrage til et bedre miljø og klima.

Energi

Virksomhed arbejder smartere og reducerer vandforbrug

Norva24 Danmark har fordoblet opgaverne på fire år, uden at vandforbruget er steget. Som en af de eneste UIM-virksomhed i landet benytter Norva24 Danmark et nyt online kort, som gør det muligt at optimere på transporttid og vandforbrug.

Energi

DCC Energi køber Søberg Energiservice

Som et led i at styrke sin position på markedet for varmeløsninger har energiselskabet DCC Energi købt den familieejede varmeservicevirksomhed, Søberg Energiservice. Opkøbet omfatter kørende teknikere, kundeservicemedarbejdere og tusinder af kunder i hele Danmark.

Energi

Stor nedgang i salget af varmepumper

Boligejerne venter forgæves på varmepumpepuljen, der udskydes igen og igen, alt imens varmepumpeinstallationerne kun er en tiendedel af, hvad de var for et år siden.

Energi

Nye huse med rekord lavt klimaaftryk

Fire husbyggere skal bygge eksempelbyggerier med et klimaaftryk på en fjerdedel af det normale. Det sker som led i initiativet Boligbyggeri fra 4 til 1 planet, der er sat i verden af Villum Fonden og den filantropiske forening Realdania.

Energi

Ny ladeboks sælges med ekspresfart

Det tog kun en halv time efter at overensstemmelseserklæringen for Easees nye lader, Charge Lite, var underskrevet, før firmaet foretog sit første salg.

Energi

Penge afsat til grøn omstilling og arbejdskraft

Green Power Denmark roser regeringen for at adressere elektrificering, udbygning af vedvarende energi og manglen på arbejdskraft i sit udspil til finanslov. Med roserne følger et ønske om, at sænkelse af elafgiften finder vej til forhandlingslokalet.

Energi

Installatørpanelet om VE-løsninger

Månedens spørgsmål: Oplever du efterspørgsel efter VE-løsninger? Installatørpanelet giver en række svar.

Energi

Ny direktør i Netselskabet KONSTANT

Betina Haugaard Heron (52) er tiltrådt som direktør for netselskabet KONSTANT, der er en del af den forbrugerejede energi- og rådgivningskoncern NRGi. KONSTANT leverer en effektiv, bæredygtig og fremtidssikret elforsyning til næsten en kvart million borgere i Østjylland, herunder byer som Aarhus, Horsens og Hedensted samt øer som Samsø og Tunø.

Energi

Ny aftale om geotermi i Storkøbenhavn

Vestforbrænding og Innargi har indgået en rammeaftale om at undersøge mulighederne for geotermi i Vestforbrændings forsyningsområde. Geotermi skal om muligt yde et væsentligt bidrag til opfyldelse af Vestforbrændings Varmeplan 2030, der indebærer et af de største fjernvarmeprojekter i Danmark.

Energi

Danske virksomheder går glip af store energiforbedringer

Energioptimeringsprojekter gavner både klimaet og danske virksomheders bundlinje. Desværre bliver alt for mange projekter skrinlagt. Sådan lyder opråbet fra Hans Jørgen Lorenzen, direktør hos NRGi.

Energi

Mulig milliardstor samfundsgevinst ved brintsystem

Der venter en potentiel milliardstor samfundsøkonomisk gevinst ved at lave et nedgravet brintsystem i Jylland og koble det til Tyskland. Det viser en analyse fra Energinet. Da brint er nyt i det danske energilandskab, og markedet er i en opbygningsfase, er beregningerne præget af en vis usikkerhed. Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet har godkendt Energinets ansøgning om at igangsætte et modningsprojekt.

Energi

Ny dansk teknologi styrer varme og energi på intelligent vis

Otte års forskning og udvikling, mere end 40 globale patenter, en række internationale og danske innovationspriser og foreløbig 70 millioner kroner i udviklingsomkostninger. Det er baggrunden for, at den danske vækstvirksomhed ReMoni nu er klar til at markedsføre deres energi- og ressourcebesparende teknologiplatform i Danmark og på det internationale marked. Ambitionerne er store.

Energi

Vi både kan og bør udnytte vedvarende energi meget bedre

Der er stor værdi i at frisætte energi- og forbrugsdata på tværs af energisystemer. Det viser et projekt med ikke mindre end 24 partnere. Smart styring af energiforbruget har vist besparelser på mindst 5 og nogle steder over 30 procent. Projektet synliggør også, hvordan man bør arbejde med energifleksibilitet i bygninger og fjernvarmesystemer.

Energi

Hver 7. gaskunde har sagt farvel til gas

58.000 eller cirka hver syvende af alle gaskunder har indtil nu valgt at opsige deres gasforsyning til fordel for fjernvarme, varmepumper eller andre energiformer. Yderligere cirka 310.000 boliger skal ifølge den politiske ambition have fundet et alternativ til opvarmning med gas i 2035. I en ny publikation ”Klog konvertering af gasforbrug skal transformere gassystemet” giver Evida et indblik i den transformation, som gassystemet står over for.

Seneste nyt

22.09.2023 | Af Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation , Poul Breil-Hansen

43 varmepumpeanlæg reducerer energiudgifter med mindst 1 million kroner

20.09.2023 | Af Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Sådan kan danske virksomheder energioptimere

11.09.2023 | Af Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Ny ladeboks sælges med ekspresfart

08.09.2023 | Af Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation , Poul Breil-Hansen

Ét selskab leverede cirka halvdelen af dansk solkraft i 2022

Indhold fra partner

08.09.2023 | Af BLICHFELD POWER & MEASUREMENTS A/S

Sikkerhedstest – E-Mobility – Webinar

07.09.2023 | Af Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Geografisk forskel på midler til grøn omstilling

05.09.2023 | Af Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Penge afsat til grøn omstilling og arbejdskraft

04.09.2023 | Af Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Nyt grønt elektronik samarbejde

01.09.2023 | Af Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation , Poul Breil-Hansen

Installatørpanelet om VE-løsninger

31.08.2023 | Af Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Grønt lederskab i it-industrien

Indhold fra partner

31.08.2023 | Af Solar Danmark A/S

Sådan hjælper du din kunde til at søge om tilskud fra varmepumpepuljen

30.08.2023 | Af Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Danske Shoppingcentre etablerer 40 nye lynladere på Sjælland

28.08.2023 | Af Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Ny direktør i Netselskabet KONSTANT

Indhold fra partner

28.08.2023 | Af BLICHFELD POWER & MEASUREMENTS A/S

Mød os på HI Messen!

24.08.2023 | Af Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Skæve regler står i vejen for grøn strøm

24.08.2023 | Af Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Spis en burger mens du lader elbilen

21.08.2023 | Af Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Elbilister i København kan få billigere strøm

Indhold fra partner

17.08.2023 | Af Eaton Power Quality Danmark

Power management-virksomhed åbner nyt nordisk supportcenter

Indhold fra partner

16.08.2023 | Af Teknologisk Institut - Energi og Klima

Få styr på energistyring og lagring i smarte løsninger

16.08.2023 | Af Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Dobbelt så mange ladestandere i Danmark

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere