04.07.2022  |  EL  |  Varme og køling

Case: Energibesparende udstyr giver bæredygtig centralisering af et stort datacenter

Indhold fra partner Hvad er dette?

Ved at omorganisere IT-infrastrukturen opnår Danmarks Tekniske Universitet, DTU, en stigning på 184 % af den samlede kølekapacitet til datacenterdrift, med kun en stigning på 16 % i strømforbruget. Dette blev gjort ved at centralisere flere ineffektive se

Projektet gav mulighed for at bruge én moderne, energieffektiv it-platform i stedet for flere ældre, der ikke var miljøvenlige. Projektet bidrager også til DTU’s strategi om at have en grøn profil og at uddanne ingeniører til at tage lederskab i bæredygtige forandringer.

Danmarks Tekniske Universitet er Danmarks største ingeniøruniversitet. Det er et knudepunkt for kontinuerligt arbejde, herunder uddannelse, forskning, offentlig rådgivning og innovation, som bidrager til vækst og velfærd. At have en grøn profil er vigtigt i DTU’s arbejde.

Derfor er det meget vigtigt at bruge energieffektive løsninger til universitetets egen drift. Projektet opnår dette ved at give en 184 % stigning i kølekapaciteten til et datacenter med kun 16 % stigning i strømforbrug.

DTU har 13.400 aktive studerende. Det strategiske mål er at uddanne ingeniører til at tage lederskab i bæredygtige forandringer. DTU ønsker at være en rollemodel for forskning og udvikling af teknologier, der fremmer bæredygtige forandringer i samfundet.

Projektet med at centralisere it-udstyret på universitetets campus fra flere mindre serverrum med ineffektive køleløsninger, i et større og meget mere energieffektivt datacenter, er en praktisk implementering af de ambitiøse mål. Forskellige it-platforme, som var komplekse at betjene og ikke særlig energieffektive, var førhen et problem. Det giver mulighed for optimering af energieffektivitet og at bygge et bæredygtigt datacenter, der giver skalerbar kapacitet.

Læs mere om denne casestory

Tags: Wexøe A/S

Mere fra Wexøe A/S

Wexøe A/S

www.wexoe.dk

Siden 1958 har vi skabt fremtidens løsninger og resultater til vores kunder gennem mod, indsigt og dedikation. Mod til at se muligheder og tage ansvar, indsigt til at arbejde agilt med kunderne og i markedet samt dedikation til at skabe resultater gennem løsninger. Vi er den stærkeste danske partner, respekteret for vores kvalitetsbrands, vores serviceydelser og vores f…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere