07.12.2021  |  EL  |  Energi

Energiforbruget steg i de første ni måneder af 2021

Energiforbruget steg med 5,3 procent i de første ni måneder af 2021 i forhold til samme periode sidste år. Forbruget af alle brændsler steg også i denne periode.

Koldere vejr og dårlige vindforhold sammenlignet med sidste år har forårsaget forhøjet energiforbrug i de første ni måneder af 2021, oplyser Energistyrelsen i en pressemeddelelse. I samme periode steg forbruget af olie, naturgas, kul og vedvarende energi med henholdsvis 1,0; 3,6; 29,4 og 8,7 procent.

Den mindskede produktion af strøm fra vindmøller i 2021 har nødvendiggjort en øget produktion i landets kulkraftværker, hvis samlede energiproduktion steg med 32,1 procent i årets første 9 måneder. Til sammenligning faldt vindkraftproduktionen med 9,1 procent, på grund af ringe middelvindhastighed. Der tegner sig et lignende billede for olie- og naturgasproduktionen, hvis produktion faldt med henholdsvis 14,1 og 9,5 procent i perioden. Faldet i vindkraftproduktion har desuden medført en stigning i det samlede energiforbrug, da vindkraftanlæg – modsat kul, gas og biomasse – ikke medfører et tab af brugbar energi.

Coronakrisen afspejles i forbruget

Selvom energiproduktionen fra landets vindmøllenetværk faldt i perioden, var forbruget af jetbrændstof dog også lavt. Det skyldes formentlig coronakrisen, som for alvor fik sit indtog i første kvartal af 2020, og som forhindrede mange i at rejse med fly. Ved afslutningen af 3. kvartal i 2021 steg forbruget atter engang, men nærmer sig endnu ikke de gennemsnitlige niveauer, der er blevet registreret i samme periode i de sidste fem år. Samlet set er forbruget af jetbrændstof 56 procent lavere end gennemsnittet i denne periode. Faldet afspejles også for diesel- og fyringsolie samt benzin, der henholdsvis er faldet med 2,1; 4,3 og 3,5 procent i forhold til de sidste fem år.

-AKJ

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere