05.01.2022  |  EL  |  Branchen

Energistyrelsen offentliggør ny frekvensstrategi

Energistyrelsen har udarbejdet en ny frekvensstrategi, som tager højde for udviklingen og de kommende initiativer, der bør gennemføres på frekvensområdet.

Den teknologiske udvikling går stærkt, og der opstår løbende nye tjenester, der har brug for radiofrekvenser. Desuden stiger dataforbruget kraftigt i disse år blandt andet som konsekvens af den stigende digitalisering. Og både forbrugere og virksomheder bruger deres mobiltelefoner og andre trådløse apparater mere end nogensinde.

Mens eksisterende tjenester skal have mere plads i frekvensspektret, skal der også findes plads til de nye, og det er vigtigt, at radiofrekvenser kan stilles til rådighed, når behovene opstår. Samlet set øger det presset på radiofrekvenserne, der er en begrænset ressource.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Der er dermed et behov for, at frekvensstrategien opdateres med jævne mellemrum, så den tager højde for de væsentligste initiativer, der bør gennemføres på frekvensområdet i fremtiden, og så der kan foretages den rette prioritering.

Energistyrelsen har derfor udarbejdet en ny frekvensstrategi, der angiver prioriteterne på frekvensområdet for de kommende fem til ti år. Frekvensstrategien er udarbejdet af Energistyrelsen med inddragelse af danske interessenter og opdateres med fire-fem års mellemrum.

Energistyrelsen har mødt stor interesse fra interessenterne for at bidrage til arbejdet med strategien. Den nye frekvensstrategi giver dermed et godt afsæt for samarbejdet mellem interessenter og Energistyrelsen i de kommende år.

Læs frekvensstrategien her.

-AKJ

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere