19.09.2016  |  EL  |  Branchen

Tekniske uddannelser flytter ind i intelligent bygning

De tekniske uddannelser på Erhvervsakademi Dania i Hadsten er vokset ud af sine rammer. Derfor udvides campus med en ny fløj på 1.500 m2.

Efter et år med succesfuldt optag på fuldtids- og efteruddannelserne på Erhvervsakademi Dania i Hadsten, Østjylland, er pladsproblemerne nu blevet så store, at akademiet udvider campus og flytter de tekniske uddannelser.

For et tocifret millionbeløb bygger uddannelsesinstitutionen en ny fløj på omkring 1.500 m2 til sin eksisterende campus i det sydlige Randers. Det bliver således de tekniske uddannelser, der må flytte fra Hadsten til de nye lokaler, da disse uddannelser kræver nogle særlige rammer.

Læs også: Svært at tiltrække ansøgere til uddannelse som vvs-installatør

”De tekniske videregående uddannelser kan vi ikke flytte et hvilket som helst sted hen. Vi har en stærk kobling af teori og praksis, og derfor skal der være pladstek til, at de studerende kan arbejde professionelt med blandt andet robotter, energioptimering, bygningsteknik og stærkstrøm”, siger rektor Anders Graae Rasmussen om flytningen.

Intelligent bygning
Den nye bygning vil give mulighed for, at de studerende kan teste teori om blandt andet bygningers ventilation, el og energi af i praksis.

”Det er ikke nemt at fortælle, hvad der sker, når iltniveauet i et lokale falder på grund af en slukket ventilation, men med den nye bygning vil vi kunne lukke for dette, og de studerende vil på egen krop mærke, hvad det betyder. Det giver undervisningen en helt andet dimension”, forklarer Anders Graae Rasmussen.

Læs også: Brancheprofilen: "Jeg elsker at undervise"

Med den nye bygning vil de studerende på de tekniske videreuddannelser også blive en del af et større studiemiljø med uddannelser som markedsføringsøkonom, serviceøkonom, handelsøkonom og produktionsteknolog.

Byggeriet vil blive påbegyndt i marts 2017, og det er planen, at de nye lokaler vil stå klar i foråret 2018. I alt vil 14 nye medarbejdere og 110 studerende flytte ind.

Erhvervsakademi Dania har afdelinger i Grenaa, Hadsten, Hobro, Horsens, Randers, Silkeborg, Skive og Viborg.

- KLZ

Mere fra redassistent@horisontgruppen.dk

redassistent@horisontgruppen.dk

  • Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation
Se profil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere