Erhvervsskolerne har brug for genåbningshjælp
TEKNIQ Arbejdsgiverne anbefaler, at man især kigger på erhvervsuddannelserne, når regeringen skal beslutte hvilke uddannelser, der skal åbne først.
Hos TEKNIQ Arbejdsgiverne opfordrer man kraftigt til, at erhvervsuddannelserne kommer til at stå forrest i køen, når man skal beslutte, hvilke uddannelsesområder, der skal genåbne som det næste.
”Vi har tusindvis af unge på erhvervsskolerne, som i øjeblikket forsøger at holde gang i deres uddannelse digitalt hjemmefra – i øvrigt ligesom mange andre uddannelsesområder. Forskellen er bare, at praktisk undervisning er et helt centralt element for netop erhvervsuddannelserne, og derfor påvirkes deres undervisning i særligt høj grad af den øjeblikkelige nedlukning”, siger Tina Voldby, underdirektør i TEKNIQ Arbejdsgiverne.
Hun understreger, at erhvervsuddannelserne netop er karakteriserede ved, at teoretisk og praktisk undervisning går hånd i hånd og påpeger, at nedlukningen, efterhånden som den trækker ud, bliver en stadig større udfordring for både erhvervsskoler og lærlinge.
122 millioner kroner til erhvervsuddannelser
Et flertal i Folketinget har for nylig vedtaget en ekstrabevilling på 600 millioner kroner til blandt andet folkeskole og ungdomsuddannelser, hvoraf 122 millioner kroner er målrettet erhvervsuddannelserne, for at mindske konsekvenserne af den øjeblikkelige coronanedlukning.
Det glæder Tina Voldby. Hun siger, at pengene til erhvervsuddannelserne skal anvendes til dels at forlænge grundforløbet for de elever, der er i gang med dette og ikke har kunnet deltage i praktisk læring. Og dels til at kunne forlænge hovedforløbet for lærlinge, som skal op til svendeprøver og ikke har mulighed for praktisk læring på hovedforløbet.
”Vi er meget glade for, at man på denne måde tager konsekvensen af, at rigtig mange lærlinge på erhvervsskolerne har været henvist til virtuel undervisning og helt mangler den praktiske læring, som skal understøtte den teoretiske undervisning”, siger hun.
-CH