19.02.2021  |  EL  |  Branchen

EU-milliarder skal sætte fart på den grønne omstilling

TEKNIQ Arbejdsgiverne glæder sig over den genopretningspakke på 672,5 milliarder Euro, som Europa-Parlamentet netop har givet grønt lys.

Europa-Parlamentet har godkendt en ”genopretnings- og resiliens-pakke”, der skal hjælpe EU-landene med at håndtere virkningerne af coronakrisen. Pakken er på omkring 5.000 milliarder kroner.

”Det er en stor aftale, der kan få enorm betydning for den kurs, vi har sat her i Danmark – både med hensyn til at bane vejen for den grønne omstilling og for at få økonomien på fode igen efter coronapandemien. Med aftalen gør EU sit til at sætte fart på udviklingen – ikke mindst når det gælder nedbringelsen af drivhusgasudledningen og digitaliseringen af vores samfund”, siger Troels Blicher Danielsen, administrerende direktør hos TEKNIQ Arbejdsgiverne.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Pakken udgør hovedparten af EU’s Next Generation-genopretningspakke på i alt 750 milliarder Euro, og pengene vil blive stillet til rådighed i form af tilskud og lån til finansiering af nationale initiativer.

Virksomhederne skal prioritere ressourcer

Det er nu op til regeringen at udforme en nærmere plan for, hvordan man ønsker at prioritere de afsatte EU-midler. Dog skal planen indeholde klimatiltag for mindst 37 procent og digitale tiltag for mindst 20 procent af budgettet.

”Det gælder om, at regeringen sammen med Folketinget hurtigst muligt får skabt klarhed over, præcis hvordan man vil bruge pengene, således at også danske virksomheder kan prioritere deres ressourcer og indsats på den bedst mulige måde til gavn for både erhvervslivet og dansk økonomi. Samtidig er det vigtigt, at planer og initiativer bygger på en bred politisk aftale”, siger Troels Blicher Danielsen.

Han mener, at pakken kan løfte den grønne og digitale omstilling, som er to områder, hvor danske virksomheder er med fremme, men også områder, hvor konkurrencen er blevet langt hårdere.

-CH

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere