11.01.2021  |  VENTILATION  |  Arbejdsredskaber

Få styr på brandsikring af ventilationsanlæg

Standarden for brandsikring af ventilationsanlæg, DS 428, udkom sidste efterår i en ny version. Siden da er der kommet en række præciseringer til.

Siden at standarden for brandsikring af ventilationsanlæg, som indgår i BR18, udkom i 2019, er der udgivet to tillæg med en række væsentlige præciseringer.

”Standarden tager højde for nye byggeskikke, nye materialer, nye decentrale anlæg og den seneste teknologi. Kravene er i videst muligt omfang funktionsbaserede, og samtidig er standarden blevet mere brugervenlig end tidligere, fordi teksten er opdelt i farver efter formål”, siger Charlotte Vartou Forsingdal, konsulent i Dansk Standard.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Overordnet indeholder standarden DS 428 en række krav for at opnå en forsvarlig brandteknisk sikkerhed og funktion af ventilationsanlæg.

Standarden er bygget op af tekst i tre forskellige farver som en hjælp til de forskellige måder at anvende den på. Her er funktionskrav skrevet med sort tekst, standardmetoder for opfyldelse af funktionskravene står med blå tekst og vejledning til, hvordan man kan beregne og dokumentere, er med orange tekst.

Den nye version af standarden er desuden udvidet til også at omfatte brandsikring af fraluftsanlæg fra industrilignende processer og oplag, garageanlæg for fjernelse af giftige og eksplosive dampe samt mekanisk røgudluftning af hensyn til redningsberedskabets indsatsmuligheder.

-CH

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere