14.11.2019  |  VVS  |  Varme og køling

Færdige moduler til teknikskakte sikrer hurtigt og præcist installationsarbejde i Teglværksbyen

Indhold fra partner Hvad er dette?

Præfabrikerede løsninger fra Uponor VVS til 187 boliger.

Teglværksbyen i København SV bygges i flere etaper af FB Gruppen A/S. ”Lige nu opføres 105 boliger til Heimstaden – samt 82 familie- og ungdomsboliger til AKB København v. KAB, hvor vi har monteret moduler i teknikskaktene i samtlige boliger”, fortæller direktør Steen Almsgaard fra GL VVS a-s.

”Fordelene er klare, fordi det hele er præfabrikeret fra Uponor VVS. I hver bolig er der en teknikskakt, hvor vi har rørene stående på bagvæggen, og så monterer man gulvvarmemodulerne udenpå. Det gør løsningen langt mere pladsbesparende og kompakt, end vi selv kunne udføre den. Tidligere stod vi og samlede det hele på stedet. Nu bliver installationen både pænere og mere stabil, fordi vi får en færdig fabriksløsning”.

Produceret specielt til projektet
”Modulerne til teknikskaktene får vi produceret specielt til projektet. Uponor er medprojekterende, så vi taler med deres konsulent, leverer nogle skakttegninger og finder frem til, hvad der kan lade sig gøre. Om det skal være en væghængt løsning – det foretrækker vi normalt – eller en gulvstillet model”, forklarer Steen Almsgaard.

”Vi kan få næsten alt til teknikskaktene. I dette projekt har vi gulvvarme på, mens det i andre er radiatorvarme, hvor der sidder en manifold med afgange ud til de forskellige radiatorer. Det betyder meget, at vi fra projekt til projekt kan få designet vores egne moduler til teknikskakte. Dette projekt er relativt stort, men kommer vi med for eksempel 30 boliger, får vi den samme service”.

Færdigisolerede efter DS 452
Uponors moduler til teknikskakte leveres færdigisolerede, hvor GL VVS tidligere har haft udfordringer med at få isoleret modulerne: ”I dag skal den tekniske isolering leve op til standarden DS 452, og når tingene er udført så kompakt som i en teknikskakt, kan det være svært for isolatøren at lave et pænt og ordentligt stykke arbejde. Det ville tage cirka 3 timer pr. skakt, så det er en stor fordel, at vi nu får det præfabrikeret”.

Q&E systemet har også sparet arbejde: ”Du stopper bare rørene ned i samlingerne og skal ikke skrue eller spænde for at få det tæt”, fortæller montør Thomas Hansen, GL VVS. ”En anden fordel er funktionen med udvidelse af pexrør, for eksempel med vand fra køkkenet eller badeværelset og ud til fordeler-rørene i skakten. De udvides med en maskine og kan så proppes op over studsen. Der er ikke brug for støttebøsninger eller andet – og det er et plus”.

”Uponor har lånt os specialværktøj og udstyr, så vi kan arbejde hurtigere. Blandt andet udrullerværktøj, så én mand kan lægge gulvvarme”. 

FB Gruppen A/S er projektudvikler og Ingcon A/S har projekt- og byggeledelsen på Teglværksbyens 4. etape, der omfatter ca. 13.100 m2 samt udenoms arealer – og forventes at stå klar inden udgangen af 2019.

Tags: Uponor

Mere fra Uponor

Uponor

www.uponor.dk

Uponor er en førende international systemleverandør af VVS, Infrastruktur og indeklimaløsninger til bolig- og erhvervsbyggeri i Europa og Nordamerika. I 2014 beskæftigede Uponor-koncernen omkring 3800 personer i 30 lande og havde en årlig omsætning på over 1.000.000.000 €. Uponor Corporation er noteret på NASDAQ OMX Helsinki i Finland.

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere