22.01.2020  |  EL  |  Branchen

Færre installatører rammes af værktøjstyveri

Selvom det går i en positiv retning i forhold til stjålent værktøj fra servicebiler og på byggepladser, oplever mange installationsvirksomheder stadig tyverier.

En årlig medlemsundersøgelse foretaget af Tekniq Arbejdsgiverne viser, at det går den rigtige vej antallet af tyverisager fra installationsvirksomheder. Dog oplever mange installationsvirksomheder stadig den triste hændelse.

33 procent oplevede i 2019 tyverier fra servicebilerne, hvilket er et fald fra de 41 procent, der året før svarede ja til samme spørgsmål.

Samme udvikling kan ses på byggepladserne, selvom forskellen er mindre. I 2018 havde 24 procent af medlemmerne oplevet tyverier her, mens det gjaldt for 21 procent i 2019.

Læs også: Manglende tyverisikring på byggepladser har store konsekvenser

”Det er naturligvis glædeligt, når der sker et fald i antallet af tyverier, men det er stadig et problem, at en tredjedel oplever det,” siger Jan Eske Schmidt, underdirektør i Tekniq Arbejdsgiverne.

Udviklingen matcher politiets egne tal, hvor man også se en nedgang. De seneste tilgængelige tal er fra første halvår af 2019, hvor der har været 2.809 tyverier fra last- og varebiler landet over. Det er et fald på mere end 27 procent i forhold til de første seks måneder af 2018.

Helt så markant er udviklingen ikke i forhold til byggepladserne, hvor der blev anmeldt 492 tyverier i løbet af første halvår af 2019. Det er godt 10 procent færre end samme tidspunkt året forinden.

28 procent af Tekniq Arbejdsgivernes medlemsvirksomheder svarer i undersøgelsen, at de mener, problemet er stigende. I 2018 var det 40 procent, der svarede ja til samme spørgsmål.

739 installationsvirksomheder har medvirket i medlemsundersøgelsen.

- HCL

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere