08.05.2017  |  VVS  |  Branchen

Færre installationsvirksomheder går konkurs

Installationsbranchens nøgletal peger i en positiv retning – fra januar til april i år er der nemlig 19 færre konkurser end samme periode sidste år.

Ifølge nyligt offentliggjorte tal fra Danmarks Statistik oplever de danske installationsvirksomheder en positiv udvikling. Således viser tal, at der i årets fire første måneder var ti konkurser i elbranchen og 14 konkurser i VVS-branchen.

Sammenlignet med samme periode i 2016 er seks færre elinstallatører og 13 færre VVS-installatører gået konkurs i år.

Samtidig ses nogenlunde samme udvikling i den samlede bygge- og anlægsbranche og i det øvrige erhvervsliv.

Øget beskæftigelse og stigende omsætning
Hos brancheorganisationen Tekniq er man positiv overfor udviklingen:

”Det er godt at se, at konkurstallet igen falder efter 2016 med mange konkurser. Det høje konkurstal i 2016 var dog påvirket af teknikaliteter på grund af en sagspukkel hos Erhvervsstyrelsen og SKATs ineffektive inddrivelsessystem”, siger Rasmus Larsen, der er økonomisk konsulent i Tekniq Installatørernes Organisation og fortsætter:

”Dermed peger installationsbranchens nøgletal nu i samme retning. Konjunkturbarometrene er positive, omsætningen stiger, beskæftigelsen øges, og færre installatører drejer nøglen om”.

Læs også: Tekniq: Fremgang i installationsbranchen

Selvom antallet af konkurser er faldet i den seneste tid, er det imidlertid stadig højere end i 2007 og 2008, hvor branchen oplevede meget få konkurser:

”Konkurrencen i branchen er hård, og virkeligheden er også, at væksten er forholdsvis skævt fordelt. Trods begyndende vækstspredning er der fortsat et højere tempo i og omkring de store byer, end der er i udkanten”, siger Rasmus Larsen.

- EL

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere