12.01.2021  |  EL  |  Branchen

Færre konkurser i 2020 end i de foregående fire år

I 2020 var der 5.614 erklærede konkurser, som er det laveste antal i fire år trods coronakrisen.

Med 5.614 erklærede konkurser i 2020, hvoraf de 2.221 var i aktive virksomheder, er vi sidste år sluppet pænt ud af coronakrisen på dette punkt.

Antallet af konkursbegæringer har heller ikke været alarmerende. Vi skal faktisk tilbage til 2015 for at finde færre konkurserklæringer og -begæringer.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

De forskellige hjælpepakker og støtteordninger har tilsyneladende holdt hånden under mange af de trængte virksomheder.

Uensartet udvikling for de forskellige brancher

Selv om antallet af konkurser i 2020 ligger 22 procent lavere end gennemsnittet for perioden 2016-2019, er det ikke alle brancher, der har haft den samme udvikling. Det største fald i antallet af konkurser i alt er sket i branchegruppen handel med 28 procent færre konkurser fulgt af industri med 18 procent færre. Hoteller og restauranter har til gengæld kun haft 2 procent færre konkurser i 2020 end i de foregående fire år, mens byggeriet har haft 3 procent flere.  

Det forekommer dog ofte mere relevant at se på de konkursramte virksomheders andel af alle branchens virksomheder, hvis man vil belyse en branches sårbarhed. Set i det lys, ser udviklingen siden 2016 noget anderledes ud, og det falder især i øjnene, at virksomhederne i de fire branchegrupper hoteller og restauranter, transport, byggeri mv. og handel har haft en konkursrisiko betydeligt over risikoen for alle virksomheder under et. I 2020 har hotellernes og restauranternes konkursrisiko således været mere end tre gange højere end gennemsnittet.

-CH

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere