02.02.2017  |  EL  |  Indeklima

Før var det svært at få plads til ventilation i lejligheder – kompakt system løser problemet

Indhold fra partner Hvad er dette?

Kompakt ventilationssystem skal gøre det lettere at få plads til ventilation i lejligheder. Pladsmangel er nemlig en kæmpe udfordring, svarer fagfolk enstemmigt i ny undersøgelse.

Mangel på plads, logistiske problemer og fx besvær med at trække kabler og rør.

Så kort kan udfordringerne med at montere ventilationsanlæg i lejligheder beskrives ifølge en ny undersøgelse, som Genvex har foretaget blandt 306 ingeniører, installatører og ventilationsforhandlere.

Tre ud af fire mangler plads

I undersøgelsen svarer 75 procent af respondenterne, at ’Det er svært at få plads til et ventilationsanlæg i lejligheder’. Kun 39 procent finder pladsproblemet lige så udfordrende i huse.

For at reducere pladsproblemet har Genvex udviklet et nyt ventilationsanlæg, der er markant mindre end de fleste andre systemer på markedet.

Placeres i nedsænket loft

”Mange boligforeninger og private lejlighedsejere har problemer med at få ventilation, fordi det er svært at gøre plads til et ventilationsanlæg på 50 cm i højden. Ofte må de etablere et selvstændigt skab til anlægget, hvorved beboeren får endnu mindre plads. Med ECO 190 har vi udviklet et kun 24 cm højt anlæg. Det betyder, at vi nu kan placere ventilationsanlægget i et nedsænket loft, ligesom hvis man fx indretter et loft med spots. Det bemærker man knap nok, og beboeren mister ikke skabs- eller gangplads,” siger salgschef hos Genvex, Klaus Kjær.

Herudover lever ventilationsanlægget op til Bygningsreglement 2020 og har en genvindingsgrad af varmen i luften på op til 94 procent.

Læs mere om ECO 190 

Mere fra Genvex

Genvex

http://www.genvex.com

Genvex er et dansk firma, som er specialiseret i ventilationsanlæg til boliger og mindre virksomheder. Ved hjælp af specialistviden og de nyeste teknologier optimerer vores udviklere hele tiden vores produkter med fokus på energioptimering og varmegenvinding. Alle anlæg er ekstremt kompakte og nemme at montere og servicere. Når du vælger et originalt…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere