01.12.2020  |  EL  |  Energi

Første danske solcelle-batteri til énfamiliesboliger godkendt til elnettet

Batteriet XOLTA, der kan lagre og forsyne en énfamiliesbolig med strøm, er kommet på Dansk Energis positivliste over batterier, der opfylder kravene for det danske elnet.

Den danske batteriproducent XOLTA kan nu glæde sig over at Dansk Energi har sat deres nye énfamilies-modeller på listen over batterier, der er godkendt til elnettet.
Batteriet holder sig automatisk opdateret online og kan, ifølge XOLTA, i fremtiden hjælpe forbrugerne med at udnytte tidsdifferentierede el-tariffer, både de der allerede benyttes af nogle elselskaber og dem, der ventes at komme til.

”For at høste det fulde udbytte af deres investering, kan solcelleejere med fordel anskaffe sig et batteri, der lader, når solen skinner, og man ikke er hjemme til at bruge solenergien. De og installatørerne vil typisk starte med at kigge på hvilke batterier, der er godkendt, så vi er glade for, at vores nye modeller også er med”, siger XOLTAs Director of Energy Storage, Lars Kruse og tilføjer:

”En mindre boligforening, hvis behov er større end énfamiliehuset, kan eksempelvis koble tre batterier til deres solceller, så de kan sørge for at strømmen fra solcellerne er tilgængelig, når beboerne skal bruge den”.

XOLTA er ejet af danske Lithium Balance, der har produceret og udviklet batteriløsninger siden 2006.

Batteriet kommer ifølge XOLTA i en pakke, hvor der er alt installatøren skal bruge, bl.a. med indbygget batteri-inverter. Det er primært til udendørs installation, men kan også stå indendørs. Installationen kan ifølge virksomheden klares på få timer.

Batteriet kommer i to modeller i samme størrelse kaldet BAT-5 og BAT-10, som har 5-10 kilowatttimers lagring og begge har en effekt på 3,6 kilowatt. Batteriet understøttes af en app, der illustrerer strømforbruget fra batteri, solceller og elnet samt besparelser i kroner og i CO2.
Produktionen af batterierne er ved at blive skaleret op, så installatører og forbrugere kan snart lægge forudbestillinger i XOLTAs kommende webshop.

-CH

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere