15.03.2018  |  EL  |  Branchen

El & Teknik 2018 kigger på elbranchen nu og i fremtiden

Efteruddannelse af elektrikere, digitalisering i branchen, potentialerne ved loT-installationer i byggeriet og problemer med kopiprodukter. Det er nogle af de emner, der bliver diskuteret i Fagligt Forum på El & Teknik 2018.

Til maj bydes der endnu engang velkommen til El & Teknik-messen og dermed også Fagligt Forum. Modsat de tidligere år er fokus ikke på diverse produkter, men i stedet på de udfordringer og muligheder, som elbranchen lige nu står overfor. Og det bærer arrangementet tydeligt præg af. Sikkerhedsstyrelsen, Veltek, Tekniq og Dansk El-Forbund er blandt navnene på årets program.

Til Fagligt Forum kan deltagerne over et forløb på tre dage få et dybdegående indblik i, hvad der rør sig i branchen.

Læs også: Ny undersøgelse: Elektrikere udviser stor arbejdsglæde

Inspektør hos Sikkerhedsstyrrelsen, Steen Søgaard, er en af de oplægsholdere, som publikum får mulighed for at opleve alle dagene. Han vil fortælle om konsekvenserne ved de nye elsikkerhedsregler, der trådte i kraft sommeren 2017. Her bliver det uddybet, hvordan man i branchen skal takle overgangsfasen fra de gamle til de nye foranstaltninger.

Få et smugkig på fremtiden i elbranchen 
Per Larsen, der er teknologi- og digitaliseringsdirektør hos ABB, åbner ballet med et oplæg om digitalisering i elforsyningen, og de mange fordele ved den nye teknologi. Han vil ved hjælp af eksempler forklare, hvordan digitaliseringen har givet elbranchen en opgradering.

Læs også: Lindab modtager prestigefuld certificering

Derudover vil det være muligt at høre den administrerende direktør for Tekniq og forbundssekretæren for Dansk El-Forbund give deres bud på seks teknologier, der vil have størst indflydelse på installationsbranchen de næste syv år.

På andendagen kommer Anne Bay, direktør for foreningen Dansk Center for Lys, og giver gode råd til at undgå et blændende lys eller dårlige lysfarver ved installation. Senere er der oplæg med direktøren for Veltek om ulovlige og farlige kopiprodukter, der er et stigende problem på EU’s indre marked.

På arrangementets sidste dag står efteruddannelse af elektrikerer og IoT-løsninger i centrum.

Fagligt Forum og El & Teknik løber af stablen 15.-17. maj og afholdes traditionen tro i Odense. Det fulde program for Fagligt Forum kan ses her.

-EST

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere