20.04.2021  |  VVS  |  Arbejdsredskaber

Farvel til oversvømmede kældre

En nyudviklet regnvandsventil skal sikre husejere mod oversvømmelser.

Nu er det slut med oversvømmelser i kælderen. Iværksætteren Terkel Lind fra Lind Solutions Ivs har sammen med Peter Cordsen, pensioneret ingeniør fra Teknologisk Institut, udviklet, gennemtestet og produceret en ny regnvandsventil. Den skal forhindre oversvømmelser i kældre hos husejere.

”Vi har selv prøvet at få oversvømmet kælderen under voldsomt regnvejr, så jeg ved, hvordan det føles. Det gør det ekstra nærliggende at udvikle regnvandsventilen. Udover at den opfylder sin opgave, har det også været vigtigt, at den er til at betale, til at montere selv med lidt fingernemhed og at den er produceret i miljørigtige og certificerede materialer”, siger Terkel Lind.

Den nye regnvandsventil afkobler vandet til kloakken ved kraftig regn, og så har den indbygget bladfang så blade og andet skidt ikke stopper kloakken. Derudover er den produceret i 100 procent genbrugsplast og FSC-mærket emballage.

Regnmasserne til naturligt grundvand

Ved at montere regnvandsventilen på nedløbsrøret, leder ventilen vandet fra skybrud ud på terrænet omkring huset, hvor vandet siver ned i jorden og bliver til naturligt grundvand.
Princippet er, at når vandtrykket i nedløbsrøret bliver for stort, aktiveres ventilen og afkobler vandet ud på terræn. De medfølgende ventiler lukker ved forskelligt vandtryk, og regnvandsventilen kan derfor tilpasses boligen størrelse.

”Du kan gøre meget for selv at tage ansvar og affære. I dette tilfælde med en permanent løsning for under 400 kroner. Mange steder er afløb og kloakker ikke gearede til skybrud, og når vandet først rammer taget og fosser ned i nedløbsrørene, risikerer du helvede bryder løs”, siger Terkel Lind.

Regnvandsventilen kan købes på nettet og i byggemarkeder over hele landet. Den passer til nedløbsrør på 75 mm.

-CH

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere