06.03.2020  |  VENTILATION  |  Varme og køling

Februar blev den vådeste af sin slags

Indhold fra partner Hvad er dette?

Februar 2020 blev den vådeste februar i Danmark, men med titlen kommer også problemer med fugt.

Det kan være svært at undgå fugt i så våde tider og især produktioner kan have problemer efter måneder med konstant regn. Fugten kan gå ind og påvirke produktioner og projekter negativt og forårsage skader, som kan have betydning på længere sigt da det bliver sværere at kontrollere luftfugtigheden. Det kan påvirke bygninger, produktkvalitet og maskiner.

En traditionel metode til affugtning, der stadig er almindelig i dag, er et simpelt ventilations- og cirkulationssystem, hvorved fugtig luft suges ind via en ventilator, og mere tørre luftstrømme suges ind udefra. Herefter skal denne eksterne luft opvarmes igen, hvilket forbruger en enorm mængde energi. Denne metode er derfor utroligt dyr.

Det er langt mere effektivt at anvende affugtere baseret på et lukket kølekredsløbssystem. Alle industrielle Condair-affugtere fungerer i henhold til varmepumpeprincippet, hvorved al den varme, der afgives i varmepumpekredsløbet, bruges til at opvarme rummet. Dette reducerer driftsomkostninger væsentligt. Sammenlignet med et simpelt ventilationssystem med indog udblæsningsluftstrømme kan en affugter være op til 60 % mere effektiv.

Du kan læse mere om Condairs brede udvalg af affugtere, som kan klare alle opgaver – både de mindre affugtningsopgaver og opgaver, der stiller høje krav til ydeevne og holdbarhed.
 

Mere fra Condair A/S

Condair A/S

www.condair.dk

Condair hjælper virksomheder med at få et energioptimeret produktionsmiljø og forbedret indeklima. Produktioner slipper af med tør luft og statisk elektricitet og hospitaler og kontorer sikrer medarbejdernes helbred med den rette luftfugtighed. Vi er verdens førende producent af energivenlige anlæg og systemer inden for evaporativ køling, luftbefugt…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere