15.11.2016

Fem virksomheder med i varmepumpe-støtteordning

En støtteordning på 25 mio. kr. skal hjælpe fem virksomheder med at udbrede varmepumper i landdistrikter.

Energistyrelsen har over de næste tre år afsat 25 mio. kr. til en varmepumpestøtteordning, der skal komme boligejere i landdistrikterne til gode.

Fem virksomheder har opnået støtte fra ordningen og kan dermed tilbyde varmepumper på abonnement, hvilket skal gøre det nemmere og mere overskueligt at skifte til den energieffektive opvarmningsform. Det drejer sig om virksomhederne Best Green, Greentech Advisor, OK a.m.b.a., SustainSolution samt Verdo Go Green.

Læs også: Nedsat elafgift skal åbne for flere varmepumper

Ordningen betyder, at virksomhederne ejer varmepumperne og derfor er ansvarlige for installation og drift. Boligejerne skal altså kun betale et engangsbeløb for tilslutning af varmepumpen og så for den forbrugte varme.

De fem virksomheder, der er inkluderet i støtteordningen, kan hver modtage op til fem mio. kr. i støtte til indkøb af 350 varmepumper. Støtten vil dog gradvist blive reduceret i takt med, at de enkelte leverandører får opbygget en portefølje af varmepumper.  

Læs også: Energistyrelsen åbner for elpristillæg til 20 MW solceller

De fem virksomheder kan frit udvikle deres varmepumpeabonnementer og vil alle have lanceret deres løsninger primo 2017.

-CHM

Mere fra Clara

Clara Hennecke Mikkelsen

Redaktionsassistent, Installator.dk

Korte nyheder til Installatør.dk og hertil knyttede nyhedsbreve og printmagasin. Derudover læser jeg korrektur på andres tekster, og løser andre forefaldende, journalistiske opgaver.

Se profil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere