21.02.2020  |  EL  |  Varmeanlæg

Feriecenter skal varmes op af drikkevandsledning

Lalandia og Ringkøbing-Skjern Forsyning går sammen om at udstyre det kommende badeland med en varmepumpe, der skal udnytte energien i drikkevandsledningen til Hvide Sande og Holmsland Klit.

Med Lalandias åbning i 2022 har badelandet og Ringkøbing-Skjern Forsyning valgt at indgå et samarbejde i forsyning af varme til det fremtidige feriecenter. Det skriver Dagbladet Ringkøbing-Skjern.

Det skal ske ved at hive varmen ud af vandet, der kommer fra ledningen som forsyner Hvide Sande og hele Holmsland Klit med drikkevand.

”Vi har aldrig før været involveret i et varmeforsyningsprojekt, men det falder helt i tråd med Ringkøbing-Skjern kommunes strategi om at være en grøn kommune. Lalandia i Søndervig kommer til at betyde meget for kommunen i form af turisme og arbejdspladser, så vi er som forsyningsvirksomhed stolte af at kunne bidrage til den fortælling med en løsning, der tænker klima og bæredygtighed ind”, siger Helge Albertsen (S), der er bestyrelsesformand og byrådsmedlem i kommunen til Dagbladet Ringkøbing-Skjern.

Læs også: Klimavenlige varmepumper har fundet vej til Danmark

I forbindelse med etableringen af Lalandia skal der derudover opføres en varmecentral til opvarmning af center- og hotelbebyggelsen.

”Selv om vandet er koldt, så kan der stadig hives en smule varme ud af det. Når der så føres store mængder vand gennem røret, bliver det pludselig en meget stor energimængde, der via en varmepumpe giver nok effekt til at opvarme Lalandia”, siger forsyningschef ved Ringkøbing-Skjern Forsyning, Søren Jakobsen til Dagbladet Ringkøbing-Skjern.

- HCL

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere