19.10.2020  |  EL  |  Branchen

Feriepengene giver travlhed hos håndværkere

Over en million danskere har søgt om at få udbetalt deres feriepenge, og der er udbetalt 19,7 milliarder efter skat ifølge ATP. Det sætter gang i efterspørgslen hos håndværkerne, der får bunkevis af arbejdsopgaver, men der er ikke arbejdskraft nok til alle opgaver.

Tre ugers indefrosne feriepenge er blevet udbetalt. Og de skal især bruges til én bestemt opgave – boligforbedringer. Det viser en ny måling foretaget af Megafon for TV 2. Den viser, at 44 procent af danskerne vil bruge feriepengene på forbedringer til boligen.

Det skaber enorm efterspørgsel på håndværkere, der landet over melder om propfyldte ordrebøger og lang ventetid.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Dobbelt op på opgaver

Kort tid efter at danskerne har fået udbetalt deres feriepenge, kan man se en effekt hos portalen 3byggetilbud.dk, der formidler bygge- og renoveringsopgaver. Sammenlignet med uge 39 i 2019 har portalen oplevet en opgavestigning på 50 procent i uge 39 i 2020.

”Vi oplever en enorm vækst i et år, hvor forudsætningerne for vækst ellers ikke har været der for mange danske virksomheder. Efter nedlukningen af landet oplevede vi en lang periode med mange henvendelser, og nu giver de indefrosne feriepenge endnu en saltvandsindsprøjtning til byggebranchen i efteråret, hvor man ellers kunne forvente at væksten ville aftage. Det gør mig naturligvis stolt, at vi kan bidrage til, at vores håndværkere har rigeligt med opgaver i ordrebogen”, siger Martin Borgstrøm, administrerende direktør hos 3byggetilbud.dk til en pressemeddelelse fra ElFokus.dk.

Mangel på arbejdskraft

Den store efterspørgsel på håndværkere kan dog medføre udfordringer. Der er nemlig ikke nok ledige hænder i byggebranchen.

I Odense kommune har politikere sat 1,8 milliarder kroner af til renovering og modernisering af skoler, børnehaver og plejehjem i kommunen. Og her bliver det ikke kun faglærte, der får travlt på arbejde.

Odense kommune vil give flere ufaglærte muligheden for at komme i praktik og få en uddannelse, mens velfærdsbyggerierne bliver bygget. På den måde, skabes mere arbejdskraft samtidig med, at ufaglærte får uddannelse i byggebranchen.

-CH

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere