25.01.2010

Festo lancerer fremtidens automationsplatform

CPX er navnet på den elektriske terminal til ventilterminaler fra Festo, som producenten selv beskriver som ”en multifunktionel automationsplatform til det 21. århundrede”.

Fremtidens automationsplatform er multifunktionel og har et højt niveau af modularitet og fleksibilitet. Netop dette kendetegner CPX, den elektriske terminal til ventilterminaler fra Festo, som allerede er installeret i 10.000 systemer verden over. CPX er kompatibel med alle gængse Fieldbus- og Ethernet-systemer. Der er mulighed for at vælge mellem tre installationskoncepter, centraliseret, decentraliseret eller hybrid, og disse bidrager til at forkorte cyklustiderne med op til 30 % og til at reducere luftforbruget med op til 50 %. Omfattende funktionsintegration med pneumatik-, elektriske og motion control-komponenter reducerer systemomkostningerne med op til 20 % og installationstiden med op til 60 %.

CPX kan selvstændigt fungere som en komplet controller, med de individuelle moduler til kommunikationsformål, fra en enkel gatewayfunktion til en fuld controller, og fra front-end-niveau til master controller-niveau. CPX-CEC-modulet giver for eksempel mulighed for montering direkte på maskinen. Dette reducerer installationsomkostningerne og tillader pre-processing eller fuldstændig selvstændig kontrolfunktion.
CPX-CEC kan foretage ventilterminalkonfigurationer med de modulære ventilterminaler MPA og VTSA. Den kan også styre elektriske drev som individuelle akser via CANopen, og derudover proportionalventiler eller servopneumatiske applikationer.

Reduceret downtime med diagnostik
Med de fleksible overvågningsfaciliteter for lufttryk, lufthastighed, cylinderbevægelsestid, luftforbrug, early warnings og visualisering er CPX-CEC modulet i stand til at levere omfattende diagnostik i pneumatiske (sub-) systemer. Diagnosekonceptet, som tilbyder alt fra condition monitoring til individuel kanaldiagnostik og integrerede IT-løsninger, kan reducere downtime med op til 35 %.

Mere fra Anders

Anders Kampmann

Se profil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere