21.03.2018  |  VENTILATION  |  Branchen

Firma efterlyste medarbejdere – nu bliver de kimet ned

Ventilationsvirksomheden Øland i Aabenraa klagede i JydskeVestkysten over problemer med at skaffe nye medarbejdere, og det har nu ført til 200 henvendelser. 3F mener ikke, at der var hold i klagen.

Michael Lyk Lauritsen, der er produktionschef på ventilationsvirksomheden Øland i Aabenraa klagede til Jydske Vestkysten over virksomhedens store udfordringer med at finde nye ansatte.
Det problem har man ikke længere, for siden lørdag, hvor efterlysningen blev bragt, har mere end 200 henvendt sig på telefon og mail.

Læs også: Høje standarder sikrer medarbejdere i 200 meters højde

”Man må sige, at det har sin effekt. Der har allerede været 50-60 stykker her, og jeg har vel 60-70 mails liggende,” fortæller produktionschefen til jv.dk.

Manglende jobopslag
Men opråbet i pressen har ikke kun fået medvind. 

”Man sidder jo efterhånden med en fornemmelse af, at de ledige, der er tilbage, ikke gider arbejde.” Sådan lød det fra Michael Lyt Lauritsen i lørdagens udgave af JydskeVestkysten. En udmelding, der har fået flere til at kritisere, at de ikke har kunnet finde noget jobopslag fra Øland.

Formanden for 3F i Aabenraa, Kim Brandt, er også træt af, at han ikke er blevet kontaktet.

”Jeg gik straks ind for at se, om der var jobopslag på jobnet eller jobindex. Der var nada. Heller ikke på deres hjemmeside var noget, der indikerede, at de mangler arbejdskraft,” siger Kim Brandt til jv.dk.
Han er irriteret, fordi han mener, at Lauritsens udmelding hænger hans medlemmer ud som nogle, der ikke gider arbejde.

Læs også: Flere unge vælger erhvervsuddannelser

Formanden fortæller som modbevis, at der for nylig havde været en ledig stilling som serviceassistent på 3F, hvor fagforeningen fik 170 ansøgninger.
”Dér er så mange, der vil, men de skal jo vide, der er noget at søge. Så hvis Øland virkelig mangler medarbejdere, burde de måske gå lidt mere aktivt ud,” mener Kim Brandt.

Bevidst valg
Men det manglende jobopslag er et helt bevidst valg, forklarer Michael Lyk Lauritsen.

”Vi har søgt via Jobcenter Aabenraa, og jeg går ud fra, at konsulenterne dér har kontakt til de relevante fagforeninger, deriblandt 3F,” siger produktionschefen til jv.dk og bekræfter, at der ikke er noget jobopslag at finde fra virksomhedens afdeling i Aabenraa.

”Det helt bevidst, for slår du en stilling op, får du en masse ansøgninger, hvoraf 70 procent er hat og briller, fordi de skal søge tre stillinger om ugen for at få et ’stempel’,” siger han til jv.dk.

Produktionschefen foretrækker, at jobsøgende møder personligt op, for det viser ægte interesse. Men efter udmeldingen vurderer han, at der nu burde kunne findes tilstrækkeligt med medarbejdere, som løser problemet med at skulle sige nej til opgaver. 

-JJK

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere