Fjernvarmepriserne er ikke på himmelflugt

Det er fortsat et fåtal af fjernvarmebrugerne i Danmark, der oplever markante prisstigninger i 2022. 90 procent af landets 1,8 millioner fjernvarmeboliger får uændrede eller faldende priser i år.

Fjernvarmeleverandørerne Hofor, Aalborg Forsyning, Fjernvarme Fyn og Vestforsyning har alle meldt ud, at de holder varmepriserne i ro i det kommende år. Foto: Arkivfoto.

Dagene mellem jul og nytår har bragt nyheder om ekstreme prisstigninger på fjernvarme hos kunderne i Gudenåsdalens Energiselskab. Der har også været historier om stigninger andre steder, men det er altså langt fra at være det, som det store flertal af fjernvarmebrugere bliver mødt af i 2022, lyder meldingen fra Dansk Fjernvarme.

I november gennemførte Dansk Fjernvarme en undersøgelse blandt medlemmerne i forhold til deres forventninger til prisstigninger. Undersøgelsen viser, at 200.000 ud af landets godt 1,8 millioner boliger, der modtager fjernvarme, kan se frem til prisstigninger på 10 procent eller mere.

”Vi er altså nede på, at det drejer sig om omkring 10-12 procent af de danske boligejere med fjernvarme, der kan se frem til markante prisstigninger på fjernvarmen. Og realiteten er, at der endda er rigtig mange fjernvarmebrugere, der kan se frem til et fald i varmeprisen i løbet af 2022”, siger direktør i Dansk Fjernvarme, Kim Mortensen.

Mange selskaber fastholder prisen i 2022

Han henviser til udmeldinger fra ikke mindst nogle af de meget store fjernvarmeleverandører som Hofor, Aalborg Forsyning, Fjernvarme Fyn og Vestforsyning, der alle har meldt ud, at de holder varmepriserne i ro i det kommende år.

Det samme gælder for TVIS, der i Trekantområdet leverer varmen til de lokale fjernvarmeselskaber, og så har VEKS i København i oktober meldt ud, at de forventer at kunne sænke varmeprisen i 2022. AffaldVarme Aarhus har allerede meldt ud til deres kunder, at de i 2022 kan se frem til en årlig besparelse på 2.000 kroner for et standardhus.

LÆS OGSÅ: 490 energiprojekter gør Danmark klogere

”AffaldVarme Aarhus er ikke det eneste fjernvarmeselskab, der melder ud med prisfald for det kommende år. Så det vil være en vild overdrivelse og vildledende at dømme fjernvarmepriserne på de ganske få, hvor der bliver tale om ekstreme prisstigninger”, siger Kim Mortensen.

Han understreger, at situationen for kunderne hos blandt andet Gudenådalens Energiselskab er endog meget alvorlig, og han håber på, at der bliver fundet fornuftige løsninger for dem og for de øvrige fjernvarmekunder, der får varmen fra et selskab, der har stor afhængighed af naturgas.

”Det er også derfor, at vi tidligere har indgået en aftale med regeringen om, at der blandt andet bliver sat midler af til at hjælpe de fjernvarmekunder, der får de ekstreme prisstigninger, ligesom vi opfordrer vores fjernvarmemedlemmer til at se på muligheden for at udjævne prisstigninger over en periode”, siger Kim Mortensen.

-AKJ

Solar Danmark

Sponseret

Lærlingedagen 2025 - bliv klar til fremtiden - tilmeldingen er åben!

Wygwam Danmark, a division of Niko

Sponseret

Wygwam introducerer P49 og M49 DALI-2 BMS-sensorer fra Niko

Relateret indhold

02.04.2025Installator.dk

Kredsløb skal forsyne nye kunder med fjernkøling

21.03.2025Installator.dk

Forbrugerråd opfordrer fjernvarmekunder i Odsherred til at klage

19.03.2025Installator.dk

50.000 boliger koblet på i 2024

18.03.2025Installator.dk

Fjernvarme Fyn melder sig ind i Green Power Denmark

12.03.2025Installator.dk

Energi på Toppen sætter fokus på beredskab

11.03.2025METRO THERM A/S

Sponseret

Fem gode grunde til at vælge en varmepumpe

11.03.2025Installator.dk

Dansk Fjernvarme: Slutdato for udfasning af gassen er det vigtigste

06.03.2025Installator.dk

Hirtshals Fjernvarme reddet fra konkurs

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle
KEA - KØBENHAVNS ERHVERVSAKADEMI
Efteruddannelse
Solcelleanlæg - VE-installatør

Vil du være VE-montør af solcelleanlæg? KEA kvalificerer dig til at blive godkendt. Har du el-autorisation, bliver du VE-installatør af solcelleanlæg.

Dato

07.04.2025

Tid

08:30

Sted

København NV

KEA - KØBENHAVNS ERHVERVSAKADEMI
Efteruddannelse
Ledelse i praksis - FM

Bliv kvalificeret til at lede både dig selv og andre i og omkring FM-funktioner samt - opgaver.

Dato

07.04.2025

Tid

09:00

Sted

Hellerup

Solar Danmark
Uddannelse
Lærlingedagen 2025 Vejen - bliv klar til fremtiden - tilmeldingen er åben!

Solar Blue Install Network inviterer til en dag med faglighed og netværk, hvor du som elektrikerlærling og mester får indsigt i aktuelle emner, trends og nyheder i installationsbranchen. Mere end 500 deltog i 2024 – så tilmeld dig nu og vær sikker på at få en plads! Det er gratis og kræver ikke medlemskab at deltage.

Dato

08.04.2025

Sted

Vejen

Solar Danmark
Uddannelse
Lærlingedagen 2025 Aarhus - bliv klar til fremtiden - tilmeldingen er åben!

Solar Blue Install Network inviterer til en dag med faglighed og netværk, hvor du som elektrikerlærling og mester får indsigt i aktuelle emner, trends og nyheder i installationsbranchen. Mere end 500 deltog i 2024 – så tilmeld dig nu og vær sikker på at få en plads! Det er gratis og kræver ikke medlemskab at deltage.

Dato

09.04.2025

Sted

Aarhus

Avidenz A/S
Kursus
Sagkyndig - lovpligtigt eftersyn af tekniske hjælpemidler (Esbjerg)

Tag dette kursus i lovpligtigt eftersyn af tekniske hjælpemidler. Spar penge, og foretag de lovpligtige eftersyn, når det passer ind i jeres planlægning.

Dato

09.04.2025

Tid

09:00

Sted

Scandic Olympic, Strandbygade 6, 6700 Esbjerg

Danvak
Konference
4 x 4 by Danvak – Brandsikring af ventilationsanlæg

Ventilationssystemer, designet til at transportere luft i bygninger, kan i en brandsituation potentielt føre varme, røg og flammer gennem kanalerne til andre dele af bygningen. Det er derfor afgørende, at ventilationskanaler, der passerer gennem brandadskillelser, er korrekt forseglet. Uden en korrekt tætning kan branden passivt sprede sig ved at udnytte åbninger eller svagheder i gennemføringer til tilstødende rum.

Dato

09.04.2025

Tid

11:30

Sted

Teknologisk Institut, Gregersensvej 1, 2630 Taastrup