26.06.2016  |  EL  |  Intelligente installationer

FLAT sensorer til synlig beton - og nu også til KNX

Indhold fra partner Hvad er dette?

ESYLUX udvider FLAT-serien med nye sensorer. For at øge energieffektiviteten i bygninger med synlige betonarealer , har vi udviklet varianter i betongrå udførelse. Derudover fås FLAT-tilstedeværelsessensorerne nu også i alle farver til KNX-systemer.

Om det er med en jævn overflade, strukturgivende tekstur eller integrerede ornamenter: Siden det for ca. 100 år siden fandt indpas, er synlig beton blevet opfattet som et særligt byggemateriale inden for arkitekturen. Mange steder er synlig beton blevet anvendt og falder i dag i smag hos mange arkitekter og beboere – også, fordi det er et meget miljøvenligt naturmateriale.

Betongrå med valgfri glasafdækning
Hvis man i sådanne omgivelser universelt ønsker at øge energieffektiviteten og samtidig værdsætter, at den nødvendige teknik har et stilfuldt design, er FLAT-serien fra ESYLUX det rigtige valg. Serien omfatter nu også tilstedeværelses- og bevægelsessensorer i betongrå, svarende til RAL 7023, der farvemæssigt passer ind i tilsvarende designede miljøer. "Den gråtone, vi har valgt, egner sig alt efter behov og smag også til andre indretninger", forklarer Marcus Pabsch, produktchef hos ESYLUX. Takket være den meget lave monteringshøjde på kun 6,8 mm er sensorerne optisk meget diskrete. De runde afdækninger fås enten i plast eller i udførelser af glas.

Indtil nu 230 V og DALI nu også til KNX
For at øge fleksibiliteten i serien, også med hensyn til systemmiljøet, præsenterer ESYLUX samtidig KNX-kompatible varianter af FLAT-tilstedeværelsessensorerne. Til dem fås en lang række kommunikationsobjekter, som giver mulighed for en særlig behovsorienteret automatisering af belysning og andre systemer. Til konstantlysregulering eller aktivering af kunstigt lys anvendes to separate udgangskanaler, som efter behov – i halvautomatisk drift – også kan styres separat ved hjælp af en ekstern KNX-tast. Derudover kan sensoren, når der ikke er mennesker til stede, skabe et orienteringslys på 10 eller 50 procent – enten permanent eller med en egen efterløbstid, hvorefter lyset slukkes helt. For at muliggøre en energieffektiv kobling af HVAC-enheder, kan et tilstedeværelsessignal sendes til KNX-systemet via en ekstra udgangskanal. I større rum kan flere sensorer kombineres med hinanden, og de kan konfigureres hhv. som master eller som slave.

Alle sensorer i FLAT-serien har en rækkevidde på otte meter i diameter og leveres med en linsemaske, der efter behov begrænser registreringsområdet. Uden maske er dette 360° grader, og derfor er sensorerne i første omgang beregnet til loftsmontering. Ved hjælp af fjernbetjeningen, der kan købes separat, kan de dog let omparametreres til placering på væg og tilsvarende andre lysforhold.

Mere fra ESYLUX Danmark

ESYLUX Danmark

www.esylux.dk

Om ESYLUX – Performance for Simplicity ESYLUX udvikler, producerer og distribuerer produkter med henblik på at sikre mere energieffektivitet, komfort og sikkerhed i bygningsområdet. Der er særligt fokus på sensorstyret, behovsorienteret automatisering samt belysning. Målet er at forbedre menneskets livskvalitet med løsninger, der er både intelligente o…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere