30.06.2021  |  EL  |  Branchen

Flere ergonomiske krav i arbejdet giver smerter

Indhold fra partner Hvad er dette?

Smerter i ryg, nakke og skulder er en stor udfordring på danske arbejdspladser - særligt for personer med fysisk arbejde. En undersøgelse viser, at jo flere forskellige ergonomiske krav medarbejderne udsættes for desto større risiko for smerter.

Inden for det ergonomiske arbejdsmiljø har man traditionelt set på enkeltstående risikofaktorer - som eksempelvis at arbejde med foroverbøjet ryg eller tunge løft - uden at tage højde for den samlede påvirkning.

Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø har imidlertid også foretaget en undersøgelse, der viser, at medarbejdere, der både arbejder med løft, foroverbøjet ryg, hænderne over skulderhøjde, og gentagne armbevægelser en stor del af arbejdsdagen, har højere risiko for at udvikle smerter i lænderyggen, nakke og skulder. Jo flere af de ergonomiske krav medarbejderne udsættes for desto større risiko for smerter.

Variation i arbejdet med mulighed for restitution, bedre brug af tekniske hjælpemidler samt bedre organisering af arbejdet kan være en del af løsningen, lød konklusionen fra forskere fra NFA.

Læs mere om undersøgelsen her.


Lige nu kan I få tilskud til forbedringer 

Lige nu er måske det rette tidspunkt til at få kigget på de ergonomiske udfordringer, der kan være på jeres arbejdsplads. I hvert fald er det i øjeblikket muligt at få økonomisk tilskud til at forbedre det ergonomiske arbejdsmiljø. Private virksomheder med op til 50 ansatte har nemlig siden marts måned kunnet søge om tilskud på 80 procent af omkostningerne til projekter, der forebygger fysisk og psykisk nedslidning samt arbejdsulykker.

Det drejer sig mere konkret om rådgivning og undervisning ved en autoriseret arbejdsmiljørådgiver, leje af tekniske hjælpemidler, der prøves af og til sundhedsfremme på arbejdspladsen. 
Puljen er på 105 mio. kr. årligt indtil 2023. 


Få hjælp, og bliv inspireret her

Vi tilbyder at hjælpe jer i hele processen fra definition af projektet, ansøgning, eksekvering og det afsluttende regnskab. Vi har også samlet en række forslag til projekter i et katalog. 
Klik her, og bliv inspireret.

I er naturligvis også velkommen til at kontakte os på telefon 66 17 34 55 eller mail info@avidenz.dk for at få kataloget tilsendt.

Vi ser frem til at høre fra jer til en snak om mulighederne for jer. 

Mere fra Avidenz A/S

Avidenz A/S

www.avidenz.dk

Avidenz er autoriseret arbejdsmiljørådgiver. Vi rådgiver og hjælper med professionelle løsninger inden for alle arbejdsmiljø- og miljø-områder.Det hele er baseret på de høje faglige kompetencer, som vores konsulenter har opbygget gennem mange års praktisk erfaring.Vi er en landsdækkende virksomhed. Vi har hovedkontor i Odense, men har konsulenter på arbejdspladser fordelt over hele landet…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere