21.03.2018  |  EL  |  Branchen

Flere unge vælger erhvervsuddannelser

Knap en femtedel af alle unge vælger en erhvervsuddannelse, viser nye tal fra Undervisningsministeriet.

Antallet af unge, der søger ind på erhvervsskolerne, er nu på sit højeste siden 2014. Det sker efter flere år med tilbagegang, viser nye tal fra Undervisningsministeriet.

19,4 procent søger nu ind på erhvervsuddanelserne efter folkeskolen. Det er en stigning på knap et procentpoint sammenlignet med året før. Og det er erhvervsskolerne glade for. De har længe forsøgt at vende den kedelige udvikling ved at lokke unge de unge til. Det ser nu ud til at være lykkes.

”Det er en positiv udvikling og resultatet af flere års intensiv indsats for at styrke erhvervsskolernes image og tiltrækningskraft,” siger Tina Voldby, underdirektør i brancheorganisationen Tekniq. 

Læs også: Debattører: Sådan får vi flere unge til at vælge erhversuddannelserne

Også politikerne er gået ind i kampen for at gøre erhvervsuddannelserne mere tiltrækkende for danske unge.

”Et par eksempler er det nye forslag fra Venstre om at flytte 10. klasserne over i erhvervsskoleregi, og undervisningsministerens tanker om flere praktiske valgfag i udskolingen,” uddyber Tina Voldby.

Teknik hitter blandt unge
Og særligt de tekniske erhvervsuddannelser er blevet populære.

”Det er især positivt, at mange unge vælger de tekniske erhvervsuddannelser, hvor vi har så stort behov for flere dygtige faglærte,” siger Tina Voldby.

Hele 51 procent af det samlede antal ansøgere til erhvervsuddannelserne er rettet mod de teknisk orienterede uddannelser.

Læs også: Ny undersøgelse: Elektrikere udviser stor arbejdsglæde

Andelen af unge, der har valgt en erhvervsuddannelse, er størst i Nordjylland. Her er tilslutningen steget det dobbelte sammenlignet med i resten af landet. En udvikling som, Tina Voldby mener, forpligter. Ellers bliver det hårde arbejde tabt på gulvet. Og der skal stadig lægges kræfter i, hvis erhvervsuddannelserne vil nå regeringens mål om, at 30 procent skal søge en erhvervsuddannelse i 2025.

”Men skal vi for alvor formå at åbne flere dygtige unges interesse for erhvervsskolerne, er det nødvendigt at sætte langt tidligere ind i folkeskolerne – blandt andet gennem et større samarbejde mellem skoler, erhvervsliv og studievejledere,” siger Tina Voldby.

-EST
 

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere