10.02.2021  |  EL  |  Branchen

Flere vil være faglærte

Den storkøbenhavnske uddannelsesinstitution NEXT Uddannelse København melder om en stigning i optaget på skolens erhvervsuddannelser.

NEXT har i år haft en stigning på hele 17 procent i forhold til sidste års januar-optag på skolens bygge- og anlægsuddannelser. Samlet set er 569 elever startet på en bygge- og anlægsuddannelse. Hvis man ser på alle NEXTs erhvervsuddannelser samlet, er der i alt startet 1283 elever, hvilket er en stigning på 6 procent.

”De seneste år har især træfagene som tømrer og snedker appelleret til de uddannelsessøgende. Det er rigtig positivt, at flere nu også har fået øjnene op for glæden ved at arbejde og skabe noget med sten, hvor der, ligesom inden for træfagene, er virkelig gode job- og karrieremuligheder”, siger administrerende direktør på NEXT, Ole Heinager.

Måske corona-effekt

Fremgangen er blandt andet et resultat af, at NEXT har intensiveret det opsøgende arbejde over for mulige elever. Men corona-situationen har sandsynligvis også spillet ind, da det typisk er de 18-30 årige, der søger ind på erhvervsuddannelserne i januar, siger Ole Heinager.

”Mange ufaglærte og selvstændige har mistet deres arbejde i løbet af det seneste år, og måske kommer en stor del af de ufaglærte jobs aldrig tilbage. Det er trist, men set i det lys, kan vi trods alt glæde os over dem, som nu får en uddannelse, de kan bruge og bygge på resten af livet”, tilføjer han.

Men det bliver i høj grad også de faglærte, som skal være med til at bygge samfundet op igen de kommende år oven på corona-krisen, påpeger Ole Heinager. Han krydser fingre for, at den positive tendens holder frem mod eud-optaget i august, hvor det især er de helt unge elever fra grundskolen, der søger ind.

-CH

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere