02.07.2021  |  EL  |  Byggeri

Fokus på energirenovering og grøn omstilling af enfamiliehuse

Et nyt samarbejde mellem tre kommuner og private aktører skal sætte skub i energieffektiviseringer og varmekonverteringer i boliger.

Kommunerne Skive, Middelfart og Helsingør går med støtte fra Energifonden ind i et tæt samarbejde med Videncentret Bolius i projektet grønbolig.nu for at få boligejerne i deres kommuner til at sætte gang i energieffektivisering af deres boliger. I samarbejdet vil der også være fokus på varmekonvertering de steder, hvor der i dag er varmeforsyning med olie eller naturgas. Projektet har dermed fokus på grøn omstilling ved at aktivere boligejerne. Det skriver Ritzau.

Projektet inddrager de relevante, lokale parter som bygger på uvildige råd, det vil sige at lokale forhold inddrages igennem samarbejdet med DK2020-kommunerne Middelfart, Skive og Helsingør, og aktiviteter og kommunikation koordineres lokalt og bredt med Videncentret Bolius. Og der er bestemt noget at komme efter, viser analyser, både når det gælder om at nedsætte energiforbruget til opvarmning af boliger, og når det gælder omstilling til CO2-venlige opvarmningsformer som varmepumper og fjernvarme.

Klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen udtaler i forbindelse med projektet:

”Når de gamle vinduer bliver skiftet ud, taget isoleret eller det sorte fyr bliver erstattet med en grøn varmepumpe, bliver der sparet på både energiregningen og CO2-udledningen. Derfor er jeg rigtig glad for at se, hvordan Skive, Middelfart og Helsingør går foran og er med til at skubbe på den grønne omstilling”.

Han mener, at den grønne omstilling handler om samarbejde – også på tværs af det kommunale og private.

Projektet er netop blevet skudt i gang og vil løbe til udgangen af 2022. Målet er, at der opsamles konkrete erfaringer og anbefalinger, som kan inspirere andre kommuner og lokale aktører til at igangsætte aktiviteter, hvor boligejere energieffektiviserer deres bolig og udskifter olie- og naturgasfyr med fjernvarme eller varmepumper.

-CH

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere