08.09.2020  |  EL  |  Branchen

Folketinget hastebehandler aftale om arbejdsfordeling

Ny aftaler skal hjælpe lønmodtagere og virksomheder, der fortsat er ramt af nedgang grundet corona.

Regeringen og arbejdsmarkedets parter blev natten til den 31. august enige om en ny midlertidig arbejdsfordelingsordning, der skal hjælpe lønmodtagere og virksomheder, som  fortsat er ramt af nedgang som følge af corona.
På torsdag skal Folketinget stemme om aftalen, så den kan træde i kraft den 14. september.

Det betyder, at lønmodtagere og virksomheder, der er dækket under den nye trepartsaftale om midlertidig arbejdsfordelingsordning, snart kan trække vejret lidt dybere. Aftalen er nemlig et hjælpemiddel til, at virksomheder kan undgå afskedigelser. Det sker på baggrund af den nye midlertidige arbejdsfordeling, som lyder, at medarbejderne deler det arbejde, der er, og i den resterende tid tager uddannelse, eller går hjemme på dagpenge.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Aftalen giver dermed større fleksibilitet og en højere dagpengesats.

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard siger:
”Det glæder mig, at vi hurtigt kan få behandlet denne vigtige aftale i Folketinget. Jeg er overbevist om, at den nye ordning vil gøre en stor forskel og redde danske arbejdspladser. Vi kan allerede nu høre, at virksomheder vil gøre brug af ordningen, og der er stor interesse for at høre mere om de nye muligheder”.

Kan gælde ud i 2021

Trepartsaftalen gælder som udgangspunkt året ud. Det er dog muligheder for, at aftalen kan forlænges ind i året 2021. Det gælder dog kun for aftaler, der er igangsat senest 31. december 2020 og har en maksimal varighed på fire måneder.

Aftaleparterne vil følge op på ordningen til november.

Du kan læse lovforslaget her.

-CH

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere