Folketinget hastebehandler aftale om arbejdsfordeling
Ny aftaler skal hjælpe lønmodtagere og virksomheder, der fortsat er ramt af nedgang grundet corona.
Regeringen og arbejdsmarkedets parter blev natten til den 31. august enige om en ny midlertidig arbejdsfordelingsordning, der skal hjælpe lønmodtagere og virksomheder, som fortsat er ramt af nedgang som følge af corona.
På torsdag skal Folketinget stemme om aftalen, så den kan træde i kraft den 14. september.
Det betyder, at lønmodtagere og virksomheder, der er dækket under den nye trepartsaftale om midlertidig arbejdsfordelingsordning, snart kan trække vejret lidt dybere. Aftalen er nemlig et hjælpemiddel til, at virksomheder kan undgå afskedigelser. Det sker på baggrund af den nye midlertidige arbejdsfordeling, som lyder, at medarbejderne deler det arbejde, der er, og i den resterende tid tager uddannelse, eller går hjemme på dagpenge.
Aftalen giver dermed større fleksibilitet og en højere dagpengesats.
Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard siger:
”Det glæder mig, at vi hurtigt kan få behandlet denne vigtige aftale i Folketinget. Jeg er overbevist om, at den nye ordning vil gøre en stor forskel og redde danske arbejdspladser. Vi kan allerede nu høre, at virksomheder vil gøre brug af ordningen, og der er stor interesse for at høre mere om de nye muligheder”.
Kan gælde ud i 2021
Trepartsaftalen gælder som udgangspunkt året ud. Det er dog muligheder for, at aftalen kan forlænges ind i året 2021. Det gælder dog kun for aftaler, der er igangsat senest 31. december 2020 og har en maksimal varighed på fire måneder.
Aftaleparterne vil følge op på ordningen til november.
Du kan læse lovforslaget her.
-CH