09.06.2020  |  VENTILATION  |  Indeklima

Forebyg skimmelsvamp med den rette luftfugtighed

Indhold fra partner Hvad er dette?

Høj luftfugtighed er faktisk ikke lig med skimmelsvamp. Det er derfor også en udbredt misforståelse, at et rum skal være så tørt som muligt, for at undgå skimmel.

Hvordan kan du forebygge dannelsen af skimmelsvamp?

Skimmelsvamp dannes blandt andet i forbindelse med en kuldebro, oftest i og omkring vinduespartier, hvor temperaturforskellen mellem det indvendige og udvendige miljø skaber kondens. Skimmelsvamp dannes når luftfugtigheden er over 80%, så derfor behøver et rum ikke være så tørt som muligt for at undgå det.

Har du skimmelsvamp?

Hvis du allerede har skimmelsvamp og tænker at opvarmning af rummet for at tørre det er løsning så vent lige et ekstra øjeblik. Hvis luften i et rum er meget tørt, omkring 20-30% RH, så vil mange skimmelsvampe prøve at overleve ved at øge produktionen af sporer. Den tørre luft gør det derefter muligt for sporerne at hvirvle rundt i luften i længere tid og øge risikoen for at trænge ind i vores luftveje og give helbredsproblemer som astma og allergi.

Der kræves professionel hjælp til fjernelse af skimmelsvamp, men du kan komme den i forkøbet ved at bibeholde en luftfugtighed i rummet på 40-60%.

Videoen ovenfor giver en kort forklaring på, hvorfor lav luftfugtighed ikke reducerer skimmelsvamp.

Bliv klogere på, hvordan du forebygger skimmelsvamp med korrekt luftfugtighed.

Mere fra Condair A/S

Condair A/S

www.condair.dk

Condair hjælper virksomheder med at få et energioptimeret produktionsmiljø og forbedret indeklima. Produktioner slipper af med tør luft og statisk elektricitet og hospitaler og kontorer sikrer medarbejdernes helbred med den rette luftfugtighed. Vi er verdens førende producent af energivenlige anlæg og systemer inden for evaporativ køling, luftbefugt…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere