25.06.2020  |  VVS  |  Sanitet

Forebyggelse af korrosion i vvs-installationer

Indhold fra partner Hvad er dette?

Hvert år koster korrosion milliarder og det skønnes at der hvert år bruges op imod 3-4% af de industrielle landes BNP alene med skader af korrosion.

Korrosion er et velkendt problem i VVS-branchen, som medfører adskillige skader, hvor materialerne mister deres styrke og tæthed. Skader som kan forebygges med den rette beskyttelse.  

-Det har længe været en kendsgerning at materialevalget ved vandinstallationer er afgørende for installationens levetid, slår Michael Rønde Andersen fast. Michael er Salgschef hos Grameta og har i flere år arbejdet med forebyggelse af korrosion. Michael fortsætter:

-Tendensen har længe været, at man stræber efter mere og mere rendyrkede rustfrie installationer. Vi ser dog flere eksempler på, at det ikke altid er en sikkerhed mod korrosion – selv det rustfrie kan korrodere.

Rigtigt materialevalg er afgørende for levetiden
Grameta har i flere år solgt VVS-produkter, hvor overfladen af produktet er belagt med en TEA belægning.

-Michael fortæller; TEA forlænger levetiden på produkterne således at der ikke opstår korrosion. Den TEA-belagte Mercury hane, placerer sig galvanisk på spændingsrækken i feltet mellem rødgods og rustfrit, og ligger dermed i et ”neutralt” felt i forhold til disse materialer. Den er derfor vejen til at sikre bestandighed mod korrosion i kuglehaner.

Med en TEA-belægning opnås en hårdhed på op til 700 Vickers og er en særlig syrefast binær legering af nikkel og tin. En TEA-belægning sikrer en god korrosionsbeskyttelse som forlænger levetiden, selv i aggressive miljøer.

Hos Brødrene Dahl, som er Danmarks største grossist for VVS og Vand & Kloak har man et langvarigt, tæt samarbejde med Grameta omkring at få udbredt TEA-belægning, og dermed mindske udfordringerne med korrosion, så produkters levetid ikke kun bliver få måneder i stedet for f.eks. 20 år, som de er designet til.

/Maria Kongeskov Randow

Mere fra Brødrene Dahl

Brødrene Dahl

www.bd.dk

Brødrene Dahl er specialiseret i produkter og rådgivning inden for VVS, vand & afløb, værktøj, rør & ventiler samt klimaløsninger.Brødrene Dahl er Danmarks største VVS-grossist. Virksomheden er specialiseret i produkter og rådgivning inden for VVS, vand & afløb, værktøj, rør & ventiler samt klimaløsninger.Brødrene Dahl er kompetenceleverandør og har 52 butikker spredt over hele lan…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere