20.07.2021  |  EL  |  Energi

Fremtidens Danmark skal drives af grøn strøm

For første gang fremlægger regeringen nu en strategi, der sætter en klar retning for elektrificeringen af Danmark, så vi kan nå 70 procent målet til 2030.

Fremtidens grønne Danmark er i høj grad drevet af strøm fra vedvarende energi. Med en ny elektrificeringsstrategi sætter regeringen en klar vision for fremtidens elektrificerede samfund.

”De færreste af os kan i dag klare en hverdag uden smartphone, ovn eller vaskemaskine, og i fremtiden vil vores strømforbrug kun gå opad, når flere skifter benzinbilen ud med en elbil eller køber varmepumper til at varme huset op. Samtidig er vores elproduktion i hastig forandring, da andelen af grøn strøm er mere end fordoblet på blot 10 år,” siger klimaminister Dan Jørgensen og tilføjer, regeringen derfor nu præsenterer en elektrificeringsstrategi, der sætter en klar retning for, hvordan vi får elektrificeret Danmark bedst muligt – og dermed kan nærme os et klimaneutralt samfund.

Strategien indeholder otte konkrete pejlemærker, som regeringen mener er afgørende i overgangsfasen fra et fossildrevet til et eldrevet samfund. Derudover kortlægger strategien tre scenarier for elektrificering fordelt på transportsektoren, industrien og husholdningerne frem mod 2030. Scenarierne viser, at en øget elektrificering af samfundet vil kunne bidrage væsentligt til indfrielsen af 70 procent-målsætningen. Samtidig viser strategien, at der på længere sigt er et samlet teoretisk potentiale for at reducere vores CO2-udledninger med 60 procent gennem enten direkte eller indirekte elektrificering. Strategien rummer desuden en række af de politiske aftaler, regeringen har indgået med et bredt flertal i Folketinget.

Klimaminister Dan Jørgensen mener, at potentialet for strategien på sigt er enormt.

Hele strategien kan læses på Klimaministeriets hjemmeside.

-CH

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere