09.03.2020  |  EL  |  Varmeanlæg

Fremtidens fjernvarme er på tegnebrættet

Et strategisk samarbejde mellem flere fjernvarmeleverandører skal arbejde på at fastlægge rammerne for fremtidens fjernvarme i hovedstadsområdet.

Et projekt kaldet ”Fremtiden fjernvarmeforsyning i hovedstadsområdet 2050” er sat i gang af regionens tre fjernvarmeleverandører CTR, Veks og Hofor.

Et centralt element i projektets formål er at se på en fremtid, hvor biomasse spiller en mindre rolle i forhold til andre energikilder som varmepumper, geotermi og industriel overskudsvarme.

Med det globale paradigmeskifte på klimaområdet og den hjemlige politiske udvikling, mener Lars Gullev, administrerende direktør i Veks, at dette kun gavner den grønne omstilling på varmeområdet.

"Det er en gave til fjernvarmen, der i forvejen er langt fremme med den grønne omstilling, og som har en række nye redskaber klar i skuffen. Udfordringen vil være at skabe sammenhæng mellem euforien og realiteterne, når der skal træffes beslutninger. Vi ser muligvis ind i en fremtid, hvor omkostningerne ved den grønne omstilling kommer til at fremgå af varmeregningen", siger Lars Gullev.

Læs også: DVI Energi: Fra underskud på ti millioner til overskud på tre år

Han tilføjer, at der med den nye politiske dagsorden vil være en markant stærkere forståelse for de store og væsentlige beslutninger, der i fællesskab skal træffes de kommende år - beslutninger, der vil være rammesættende for fjernvarmeforsyningen de næste 20 til 30 år.

Kamma Eilschou Holm fra CTR håber, at de tre forsyningsselskaber vil lykkes med at udvikle et produkt, der er afbalanceret og sagligt.

"Det er afgørende, at både kommunernes og vidensinstitutionerne inddrages, og at der er åbenhed om arbejdet. I så fald kan vi sætte retning for hele landet", siger hun.

Forsyningsdirektør i Hofor, Jane Egebjerg Andersen, understreger, at den vision, der skal udvikles, skal have nogle konkrete pejlemærker at sigte efter, så der kommer stringens og udsyn i de strategier, der skal lægges.

"Arbejdet i projektet skal være en god blanding af visioner, tekniske analyser og konkrete, brugbare løsninger, som andre end fjernvarmesektoren kan blive inspireret af", siger hun.

- HCL

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere