09.04.2021  |  VVS  |  Varme og køling

Frese introducerer dedikeret digital aktuator

Freses nye Modbus-aktuator tilbyder flere nye funktioner, der gør det muligt for dig at optimere dit varme- eller kølesystem via CTS.

”Energioptimering kræver data og indsigt, og det er præcis det, Frese’s Modbus-aktuator leverer. Ikke alene vil det give dig mulighed for at betjene de dynamiske reguleringsventiler i dit varme- og kølesystem eksternt via bygningens CTS, det giver dig også vigtig information om systemets ydelse og potentielle effektivitetsforbedringer”. Sådan introducerer Product Manager Przemyslaw Klosiak den seneste tilføjelse til Freses produktportefølje.

Modbus-aktuatoren findes i to forskellige størrelser og er kompatibel med Freses patenterede OPTIMA Compact-serie fra DN15 til DN32 og DN40 til DN50. Det komplette bibliotek med Freseventiler er gemt i aktuatoren, hvilket letter kommissioneringen, da flowindstilling kan udføres eksternt. Selve aktuatoren er meget kompakt og kan monteres i alle retninger på grund af sin IP54-beskyttelsesklasse.

Overvåg temperaturforskellen

Ved at forbinde to temperatursensorer direkte til aktuatoren - en på fremløbsstrengen og en på returstrengen - er det muligt at overvåge temperaturforskellen og observere, hvordan hver enkelt terminalenhed fungerer.

Den målte temperaturforskel kombineret med feedback af flowindikation fra aktuator til CTS gør det muligt for systemoperatøren at beregne energiforbruget i hver terminalenhed. Med denne indsigt kan man overvåge systemet i sin helhed og identificere specifikke punkter, hvor der kan foretages justeringer for at forbedre energieffektivitet og spare penge.

”Andre sensortyper kan også tilsluttes og styres fra aktuatorniveau. På et hotelværelse kan det være relevant at installere en vindueskontakt-sensor eller en CO2-rumsensor og lade systemet tænde eller slukke for opvarmning eller køling efter behov. Du kan få mere præcis og meget mere forskelligartet indsigt, og du kan foretage nødvendige justeringer bag dit skrivebord i kontrolrummet”, forklarer Przemyslaw Klosiak.

-CH

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere