10.01.2018  |  VENTILATION  |  Indeklima

Case: Frisk luft døgnet rundt

Indhold fra partner Hvad er dette?

Familien Pedersen i Albertslund havde gennem mange år døget med fugtproblemer i deres bolig. Værst stod det til i et af børneværelserne, hvor fugten medførte skimmelsvamp.

For at komme fugten og skimmelsvampen til livs installerede familien Pedersen tre DUKA One ventilationsenheder. DUKA One er en et-rums-ventilationsløsning, hvor der kan monteres en eller flere anlæg i et rum afhængig af størrelsen.

Familien Pedersen monterede 2 af enhederne i deres store køkken alrum, og den sidste blev installeret på børneværelset med skimmelsvamp. Værelset blev renset for skimmelsvamp inden montering.

For at måle resultaterne blev der installeret en Indoor Climate (IC)-måler 5 m fra nærmeste DUKA One Ventilationsløsning.
Ventilationsløsningerne blev installeret i familien Pedersens hjem d. 29. marts 2017, og målingerne af familiens indeklima blev startet i d. 6. marts 2017. Der er foretaget målinger af indetemperaturen, luftfugtigheden, CO2-niveauet samt lyd-niveau. Læs mere om vigtigheden af disse faktorer på næste side.

Efter installationen af de tre DUKA One ventilationsløsninger har familien Pedersen haft stor indvirkning på deres indeklima. Luftfugtigheden i familien Pedersens hus er kommet meget ned i niveau. Luftfugtigheden er nu god i 88 % af tiden, hvor det før kun var i 10 % af tiden. Det betyder, at på en uge har familien Pedersen nu 131 timer mere, hvor luftfugtigheden i deres bolig er godt. Herved undgår de at skimmelsvampen kommer retur, da grobunden herfor er forsvundet.

CO2-niveau er ligeledes faldet meget. Niveauet er nu god i 76 % af tiden, hvor det før kun var 14% af tiden, hvilket giver familien Pedersen 104 timer mere om ugen, hvor luftkvaliteten i deres bolig er god. Dette har højret luftens kvalitet meget, og familien Pedersen føler sig mere veltilpasse i løbet af dagen.

Denne artikel er en del af temaet Tema: Ventilation & indeklima

Mere fra DUKA VENTILATION

DUKA VENTILATION

www.dukaventilation.dk/

Et bedre indeklima kommer udefra og optimeres med en ventilationsløsning, som giver bedre komfort og lavere energiforbrug. Det bedre indeklima kommer udefra og optimeres med en ventilationsløsning, som giver bedre komfort og lavere energiforbrug.DUKA Ventilation® er leverandør af løsninger til ventilation, varmegenvinding og varmeflytning.markeder, tømmerhandler og grossister.

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere