24.06.2021  |  EL  |  Sanitet

Frygt ikke håndtørreren på toilettet

Vi vasker hænder som aldrig før i forbindelse med Covid-19. Men husk også at tørre dem.

En undersøgelse fra britiske Dyson, viser at 66 procent i dag vil være mindre tilbøjelige til at gå toilettet uden af vaske hænder end før pandemien.

Ifølge Sundhedsmyndighederne er det imidlertid også meget vigtigt at tørre hænderne grundigt, efter de er vasket. Årsagen er, at fugtige hænder kan sprede op til 1000 gange flere bakterier end tørre hænder. Det skriver Dyson i en pressemeddelelse.

Tør hænderne

Frygten for bakteriespredning har fået flere kommuner og arbejdspladser til at afskærme eller fjerne håndtørrerne på offentlige toiletter og erstatte dem med papirhåndklæder. Det viser sig nu at være unødvendigt.

En ny uafhængig undersøgelse fra Airmid Healthgroup i Irland, som Dyson har bestilt, dokumenterer således, at det er lige så sikkert at tørre hænderne i en håndtørrer som at bruge et papirhåndklæde. Undersøgelsen, som er gennemført i et virkelighedstro miljø, viser, at små vanddråber primært spredes under normale aktiviteter på et toilet som eksempelvis mens man bevæger sig rundt eller bruger vandhanen. Under selve tørringen er der ingen forskel at spore i bakteriespredningen i de to tørremetoder, konkluderer undersøgelsen.

-CH

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere