19.11.2019  |  EL  |  Branchen

Fusion skaber Danmarks største by- og byggeinstitut

Institut for Byggeri og Anlæg og Statens Byggeforskningsinstitut fusionerer til nytår og bliver til Institut for Byggeri, By og Miljø, i daglig tale Build.

Med mere end 250 ansatte får Danmark til nytår sin hidtil største forsknings- og uddannelsesenhed inden for byggeri og det byggede miljø.

Navnet bliver Institut for Byggeri, By og Miljø og er resultatet af en fusion mellem Institut for Byggeri og Anlæg og Statens Byggeforskningsinstitut (SBi) på Aalborg Universitet (AAU). I det daglige vil instituttet blive omtalt Build.

Målet med at fusionere de to institutter er i højere grad at trække på styrkerne i at kombinere kompetencerne fra det ingeniørfaglige og tekniske i bygge- og anlægsfeltet med kompetencer inden for bymiljø, boligforhold og sociologi.

Instituttet kommer til at beskæftige sig med bæredygtighed og digitalisering i byggeriet, klimaforandringer og stigende urbanisering.

”Build vil markere sig som en yderst vigtig spiller på uddannelses- og forskningsområdet inden for byggeri og det byggede miljø på både nationalt og internationalt plan”, siger Mogens Rysholt Poulsen, dekan for Det Ingeniør- og Naturvidenskabelige Fakultet på AAU.

Når fusionen bliver en realitet første januar, nedlægges de to nuværende institutnavne. SBi-navnet vil dog bestå som et brand, som fortsat vil blive brugt i for eksempel SBi-anvisninger.

- JKK

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere