24.10.2019  |  EL  |  Branchen

Fynske håndværkere skaber netværk for lærlinge

I Assens er flere virksomheder gået sammen og har oprettet et lærlingenetværk, hvor unge, der er i lære i en lokal virksomhed, mødes og udveksler idéer og erfaringer. Netværket ”Lærling Vestfyn” skal både støtte de unge og gøre det mere attraktivt at vælge en erhvervsuddannelse.

Fyn har fået sit første netværk for lærlinge. Omkring 50 lærlinge fra lokale virksomheder i Assens mødes med jævne mellemrum for at udveksle erfaringer, blive klogere på hinandens fag og lære nyt. Det er Udvikling Assens samt de lokale bygge-, el- og VVS-virksomheder, der står bag det tværfaglige netværk ”Lærling Vestfyn”.

”Det er vigtigt, at de unge bruger hinanden, når de er i praktik og derfor ikke hver dag mødes med klassekammeraterne på skolen. Jeg håber, det kan være med til at gøre det mere attraktivt at vælge en erhvervsuddannelse og vise, at vi som branche gerne vil tage os godt af de unge, der vælger en fremtid inden for vores fag”, siger formand for Dansk Byggeri Fyn, Dan Johansen.

Lærer hinandens fag at kende
Senest har lærlingenetværket holdt faglig fredagsbar med grill og hygge. Og når lærlinge mødes på tværs af brancher, lærer de også hinandens fag og udfordringer at kende og får nemmere ved at arbejde sammen på byggepladsen.

”På en byggeplads er det vigtigt, at fx tømreren har forståelse for de udfordringer, som elektrikeren står overfor. På den måde bliver de bedre til at samarbejde og fx hjælpe hinanden med at løse de problemer, der kan opstå på en byggeplads og sammen få byggeriet færdigt til tiden”, siger Dan Johansen.

Hos Udvikling Assens, der er en erhvervsforening, som arbejder for at fremme udviklingen af det lokale erhvervsliv på Vestfyn, glæder direktør Kristine Lawaetz Lyngbo sig over, at så mange virksomheder og lærlinge bakker op om netværket.

”Hvis det også i fremtiden skal være muligt for virksomhederne på Vestfyn at finde de medarbejdere, de har brug for i nærområdet, må vi i fællesskab gøre det endnu mere attraktivt at vælge en erhvervsuddannelse, og det tror jeg på, at lærlingenetværket kan være med til. Virksomhederne har vist en stor interesse og bakket op ved i hverdagen at give plads til, at deres lærlinge kan deltage”, siger hun.

Først på Fyn
Sorø var de første til at oprette et lærlingenetværk, og nu har Udvikling Assens sammen med de lokale virksomheder på Vestfyn også gjort det som de første på Fyn.

”Jeg kan kun anbefale andre på Fyn til at oprette et netværk for lærlinge, og vi deler gerne ud af vores erfaringer med at starte op og facilitere netværket”, siger Kristine Lawaetz Lyngbo.

- JKK

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere