12.04.2022  |  EL  |  Varme og køling

Fyrskib holder dampen oppe med varmepumpe

Indhold fra partner Hvad er dette?

Danmarks nok mest kendte fyrskib har kastet anker i Helsingør, hvor det renoveres af en gruppe frivillige. For at kunne holde varmen ombord, er en moderne varmepumpe blevet tilsluttet skibets originale centralvarmeanlæg.

Fyrskib nr. XVII "Gedser Rev" blev bygget i 1895 og var i tjeneste helt frem til 1972. Dets opgave var at advare skibsfarten om det farlige rev og samtidig holde øje med vejr, vind, vand og dyreliv.

I dag er det museumsskib og ligger i Helsingør havn, hvor det vedligeholdes af en gruppe frivillige. Det er dog en særdeles kold tjans om vinteren i et skib uden varme – og det fik de frivillige til at tænke kreativt.

LÆS OGSÅ: 110 politianmeldelser af farlige afbrydninger af gasinstallationer

”På skibet har der fra starten været et gammelt centralvarmefyr. Fyret var imidlertid rustet op og kunne ikke udskiftes”, fortæller Jens Broch, der er formand for Foreningen for Fyrskib nr. XVII. Han tilføjer:

”Da det ikke er godt for et træskib at stå uden varme på, fik vi den idé at forsyne skibets radiatorer med varme fra en luft-til-vand varmepumpe. Det er både en miljøvenlig måde at fremstille varme på og langt billigere end at sætte eksempelvis elradiatorer op i skibets mange rum under dæk.”

-AKJ

Mere fra Vølund Varmeteknik A/S

Vølund Varmeteknik A/S

volundvt.dk

Din specialist i udvikling og levering af varmetekniske og bæredygtige energiløsninger til boliger, institutioner og små og mellemstore virksomheder. Vores store erfaring er din garanti for den bedste rådgivning og service på markedet. Vølund Varmeteknik er mere end blot produkter Vælger du Vølund Varmeteknik, får du mer…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere