12.09.2016  |  VVS  |  Energi

Indspark: Gør ”viden om vand” til dit vigtigste salgsværktøj

Indhold fra partner Hvad er dette?

Energioptimering er efterhånden blevet synonym med el, varme og vindmøller. Til gengæld taler vi ikke så tit om vand – og det er synd, for her har vi i VVS-branchen et kæmpe potentiale.

Opfatter du som VVS-installatør dig selv som energirådgiver? Jeg håber, at du tænker ja. Men virkeligheden er nok en anden, for langt de fleste i vores branche er teknisk kompetente fagfolk, som ved alt om ½’’- og ¾’’-gevind, rørdimensioneringer, fittings og presværktøjer. Når noget er i stykker, fikser vi det, eller trækker nye rør, der virker. Fakta er, at når du kommer ud til kunderne, så nyder du en tillid som en sælger aldrig nogensinde vil komme i nærheden af. Den fordel skal du som installatør udnytte!

Det er netop indenfor VVS-, el- og ventilation-området, der er de allerstørste perspektiver, når vi snakker energibesparelser. Det er et faktum, at energioptimering og de mange muligheder, det giver, bliver mere og mere integreret i de tekniske fag.

Læs også: Installationsbekendtgørelsen giver os ingen svar

Fremtidens VVS’ere får det ind med modermælken i den nye VVS-energiuddannelse, men hvad med alle os, der for længst har sagt farvel til skolebænken og i stedet har hoved og hænder fulde af mange års værdifuld erfaring og praktisk viden?

Sund fornuft og gode argumenter
For mig at se kræver det ikke nødvendigvis store visioner og lang efteruddannelse – for det meste blot sund fornuft og at tænke den viden, vi som faglige teknikere allerede besidder, ind i en ny kontekst. Det er jo helt almindelig logik, at et nyt toilet bruger meget mindre vand end det 20-25 år gamle, der står og småløber. Eller at en styring på ventilationen, der sørger for automatisk slukning uden for arbejdstid og i weekender, kan bidrage med en hel masse – uden at vi skal på skolebænken.

Og så er der alle de muligheder, som ikke bare giver sig selv – men som kræver, at man holder øjne og ører åbne og lytter til de erfaringer, dine ligesindede deler ud af henover kaffedisken hos grossisten. Fx at et nyt, teknisk armatur kan bidrage med hele 30 procent på vand og varmtvandsforbrug. Tilbagebetalingstider på under to år – det er noget kunderne forstår!

?Læs også: Dyrk det tværfaglige samarbejde på byggepladsen

”Vi har gennem de seneste år arbejdet intenst med at teste effekten af intelligente og tekniske armaturer i forskellige miljøer..."

Ole Sander, administrerende direktør i FM Mattsson Mora Group Danmark

Vi har gennem de seneste år arbejdet intenst med at teste effekten af intelligente og tekniske armaturer i forskellige miljøer – både i offentlige rum, hårdt belastede steder, daginstitutioner, hospitaler, hoteller og i erhvervsbyggeri. Vores tests viser et meget stort uudnyttet potentiale. Vi ser både en besparelse på grundvandet, men også en besparelse på opvarmning af vandet – og dermed den CO2-tunge energi. Dermed kan vi være med til at løfte CO2 mål for 2020 og 2050 mod et fossilfrit Danmark.

Lige som de i el-branchen oplevede et kæmpe boost for nogle år siden, da det lykkedes at sætte lighedstegn mellem energioptimering og elektricitet – på samme måde skal vi i VVS-branchen sikre, at vand også kommer ind på lystavlen som en vigtig ressource, der rummer stort potentiale – med både økonomiske og klimamæssige gevinster.

Mere fra FM Mattsson Mora Group

FM Mattsson Mora Group

www.damixa.dk

Websider:    www.damixa.dkwww.fmmattsson.dk        www.moraarmatur.dk Damixa, FM Mattson og Mora er de kendte armaturbrands, der tilsammen udgør FM Mattsson Mora Group Danmark. Gruppen er Nordens førende producent af armaturer, og sælger, fremstiller og produktudvikler vandhaner og termostater af højeste kvalitet og med nordiske rødder. Den 15…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere