06.10.2017  |  EL  |  El-materiel

Gør varebilen til et rullende kontor

Mange installatører tilbringer meget af deres tid i varebilen. Derfor er det også vigtigt, at man sørger for at køre sikkert, hvorfor Branchearbejdsmiljøudvalget anbefaler, at man gemmer løse genstande væk.

Mange installatører, servicefolk og andre faggrupper tilbringer en stor del af arbejdsugen bag rattet i varebilen, og det stiller høje arbejdsmiljømæssige krav til indretningen af førerkabinen.

Her er det blandt andet vigtigt, at førersædet indstilles korrekt, og at man sikrer ergonomiske rækkeafstande.

En af de arbejdsmiljømæssige faktorer, der imidlertid ikke må overses, stammer fra løse genstande som for eksempel møtrikker, nøgler, mobiltelefonen, iPad’en eller værktøj, der enten ligger i forruden eller på passagersædet.

De udgør nemlig en stor sikkerhedsrisiko, hvis de pludselig flyver rundt grundet hårde opbremsninger. Derfor anbefaler Branchearbejdsmiljøudvalget for transport og engros, at man undgår disse løse genstande.

Læs også: Brunata opgraderer vognpark i dialog med medarbejdere

Ny løsning til opbevaring i førerkabinen
Hos virksomheden Sortimo, der er leverandører af professionel bilindretning, oplever man ofte, at virksomheder har stort fokus på sikkerheden og mulighederne for at holde orden på tingene, når det gælder indretningen af varerummet.

Men når det gælder opbevaring af alt fra løse papirer til arbejdstelefon under kørslen, er situationen imidlertid en anden, fortæller Michael Pettersson, der er adm. direktør i Sortimo:

”Mange håndværkere bruger fx førerkabinen som et slags mobilt kontor, når de har været hos en kunde, og det betyder, at de ofte har både mapper og en laptop eller iPad med sig. Det kan jo godt være svært at få det hele til at være i handskerummet, så mange ender med at have det liggende på passagersædet, hvis det er der, der er plads”.

Læs også: Sådan undgår du tyveknægte i din varevogn

Derfor har man hos Sortimo udviklet en løsning til opbevaring i førerkabinen, som kan monteres eller afmonteres på under et minut på et ledigt passagersæde og blandt andet har plads til både papirer og iPad.

Derudover påpeger Michael Pettersson, at der også kan være en fordel i at have en pæn og ryddelig førerkabine, da en rodet varevogn kan sende et signal om kvaliteten af et arbejde hos kunden. 

- EL

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere