16.08.2017  |  VVS  |  Intelligente installationer

Gamle CTS-anlæg får nyt liv i skyen

LTECH tilbyder med ny forretningsmodel at opdatere gamle, men velfungerende, CTS-anlæg og samtidig koble dem til et cloud-system, der løbende udvikler anlægget. Ud over at forlænge anlæggets levetid betyder det, at det bliver muligt for CTS-ejerne at bruge forskellige leverandører.

El-installationsvirksomheden LTECH har søsat en ny forretningsmodel, der giver CTS-ejere mulighed for at få deres gamle, men ellers velfungerende, CTS-anlæg opdateret og koblet på et cloudbaseret CTS-hotel, LTECH Cloud, i stedet for at skifte hele anlægget ud.

Det forlænger både levetiden på anlæg, der ellers ville være blevet forældende og betyder, at CTS-ejere får den samme brugerflade og betjening til alle anlæg, uanset om leverandøren er den samme.  

”Der er mange driftsansvarlige, der går i tanker om, hvordan de fremtidssikrer deres CTS-anlæg. Vi synes, det er vigtigt at fortælle, at der er et alternativ til fastlåste model, hvor man kun kan bruge én leverandør”, fortæller Dennis Olsen, projektleder i LTECH.

Et lukket marked åbner sig
LTECHs forretningsmodel betyder, at et ellers lukket og fastlåst marked kan åbne sig. Bygninger med installeret bygningsautomatik har førhen været låst til samme producent, og ofte også samme leverandør, men kan nu have forskellige systemer, uden at hele anlæg skal skiftes ud.

Mere konkret tilbyder LTECH at bevare anlæggenes undercentral, som eksempelvis kan være fra Siemens, Trend Control Systems, Honeywell eller Schneider Electric, mens den forældede hovedstation erstattes med en ny undercentral, der har en sikker netværksforbindelse til LTECHs cloudsystem.

”Levetiden for det eksisterende udstyr skal selvfølgelig altid vurderes, men der er klare fordele i at prøve at forlænge levetiden på undercentraler og automatik lokalt i ’maskinrummet’ og få det udskiftet sammen med andet teknisk udstyr som ventilation, varmevekslere osv., eksempelvis i en energirenovering”, siger Dennis Olsen.

Læs også: CTS-pirater er klar til at kidnappe bygningsinstallationer

LTECH har specialiseret sig i CTS-løsninger og udfører alle opgaver inden for el- og CTS anlæg – primært for, erhverv, boligselskaber og det offentlige. Virksomheden beskæftiger over 70 medarbejdere.

-CHM

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere