27.05.2015  |  EL  |  Energi

Gamle kulturinstitutioner skal energirenoveres

Regeringen har afsat 59 millioner kroner til en energirenovering af Landbrugsmuset, Charlottenborg og Det Kongelige Teater.

Der skal spares på energien i de gamle strømslugende kulturbygninger. Derfor har regeringen afsat 59 millioner kroner til at energirenovere tre kulturinstitutioner. Renoveringerne kan samlet set give en besparelse på 457 tons CO2 årligt.

Læs også: Garantiordning sætter skub i energirenovering

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

”Vi kan spare store mængder energi ved at renovere statens bygninger. Derfor er regeringen klar til at give Landbrugsmuset, Charlottenborg og Det Kongelige Teater en håndsrækning, så de kan få nedbragt deres energiforbrug”, siger kulturminister Marianne Jelved.

Læs også: Boligblok sparer 85 procent energi

Millionbeløbet skal blandt andet gå til intelligent styring af indeklimaet på Landbrugsmuseet, udskiftning af varmeanlæg på Charlottenborg og forbedret ventilation på Det Kongelige Teater. Alle tre institutioner vil desuden få udskiftet de gamle pærer til LED.  

-SSM

Mere fra Sarah

Sarah Meier

  • Horisont Gruppen a/s
Se profil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere