27.09.2016

Gemina Termix fuldender sortimentet af fuldisolerede fjernvarmeanlæg

Indhold fra partner Hvad er dette?

Med den nye Termix Compactstation 28 ISO tilbyder Gemina Termix nu fuldisolerede væghængte fjernvarmeanlæg til hele spektret af kW-behov.

Da kravene til isolering af bygningsinstallationer blev strammet op med 3. udgave af DS 452, var det samtidig startskuddet til en intensiv produktudvikling hos Danmarks største producent af fjernvarmeanlæg, Gemina Termix i Sunds. Allerede et par år før den nye norm trådte i kraft, var virksomheden således i gang med at udvikle fuldisolerede anlæg, og som det seneste håndgribelige resultat af processen lancerer virksomheden nu sin populære Compactstation 28 i en ny og fuldisoleret udgave.

Gemina Termix har i en del år været markedsledende inden for fjernvarmeanlæg til såvel enfamiliehuse som etageejendomme, sportshaller, skoler, industrielle bygninger mv.

Til direkte og indirekte fjernvarmeforsyning i større bygninger har Compactstation 28-serien længe været et populært valg hos installatører og bygningsejere. Med Dansk Standards opdatering af DS 452 fulgte imidlertid nye og skærpede krav til det maksimale energitab fra bygningsinstallationer – og dermed også til isoleringen af fjernvarmeanlæg. For at tilpasse produkterne til de nye krav, satte Gemina Termix derfor gang i en omfattende udviklingsproces.

”Videreudviklingen af vores compactstationer havde flere formål,” siger salgsdirektør Lars Christensen og fortæller, at produkterne vigtigst af alt skulle fuldisoleres med en isoleringskappe, så den færdige installation kunne leve op til energikravet uden behov for yderligere rørisolering. ”Vi ønskede imidlertid også at inddrage vores kunder i processen for at få afdækket, om der var andre parametre, vi med fordel kunne optimere, når vi alligevel skulle til at udvikle på produkterne,” lyder det fra Lars Christensen.

Lyttede til kunderne

Gemina Termix gik i samarbejde med et bredt udsnit af sine kunder, der dækkede over både fjernvarmeværker, vvs-installatører og ingeniørfirmaer. Ved to heldags-workshops blev disse kunder bl.a. bedt om at prioritere vigtigheden af 8 forskellige parametre, herunder design, størrelse, vægt, servicevenlighed og leveringstid.

En af de deltagende kunder var direktør Carl Hellmers fra Fredericia Fjernvarme. Han er begejstret for, at han gennem workshoppen har haft mulighed for at påvirke et produkt, der i de kommende år vil blive installeret hos et stort antal af Fredericia Fjernvarmes kunder.

”Det var en rigtig fin proces, og det var meget tydeligt, at Gemina Termix lyttede til vores forskellige input,” siger Carl Hellmers og fortsætter: ”Vi lagde for eksempel stor vægt på, at produktets betjeningsenheder blev placeret, så de ville være meget synlige for installatørerne og dermed nemmere at servicere. Det ønske og flere andre input blev taget til efterretning, og jeg kan konstatere på det færdige produkt, at ikke mindst hensynet til servicering og aflæsning har vægtet højt hos Gemina Termix,” fortæller Carl Hellmers. Han hilser det i det hele taget særdeles velkomment, at der endelig er kommet en serie af fuldisolerede og montagefærdige compactstationer på markedet. ”Med DS 452 i kraft er den her type fjernvarmeanlæg klart at foretrække frem for at skulle rørisolere en installation efter monteringen.”

Eneste på markedet

Compactstation 28 lanceres i forbindelse med Dansk Fjernvarmes Landsmøde den 27.-28. oktober i København. Nyheden gør således Gemina Termix til den eneste producent på det danske marked, der tilbyder fuldisolerede væghængte fjernvarmestationer til hele spektret af kW-behov. Salgsdirektør Lars Christensen har da også store forventninger til de nye produkter.

”De nye fuldisolerede Compactstation 28-produkter reducerer varmetabet med over 80 procent og overholder derfor som de eneste DS 452-kravene uden behov for yderligere isolering. Samtidig er produkterne med afsæt i kundernes konstruktive feedback optimeret på en lang række andre områder, der samlet gør Compactstation 28 til den uden sammenligning mest færdige løsning i det her segment. Det er derfor svært ikke at være ganske optimistiske i vores forventninger til den nye produktserie,” slutter en begejstret Lars Christensen.

Få mere information på www.termix.dk hvor produktblade m.m. kan downloades

Mere fra GEMINA TERMIX A/S

GEMINA TERMIX A/S

www.termix.dk

Siden lanceringen af Termix 20 Vandvarmeren i 1986 har Gemina Termix været i konstant udvikling og vækst. Dette har sikret os en markedsledende position på det danske marked og en stærk stigende eksportandel, der er vokset betydeligt, siden vi blev en del af Danfoss Gruppen i 2004. Vores produktprogram spænder bredt lige fra fjernvarmeanlæg på få…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere